Van den Belt hoorde spelers Jong Ajax met kanker schelden: 'Hoort niet op voetbalveld'

door Bart Veenstra 99

Bron ESPN

Van den Belt hoorde spelers Jong Ajax met kanker schelden: 'Hoort niet op voetbalveld'

door Bart Veenstra 99

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

PEC Zwolle-speler Thomas van den Belt liep in de slotfase van het competitieduel met Jong Ajax een gele kaart op na een opstootje. De middenvelder was de veroorzaker van het opstootje, al kan de aanleiding voor de gele kaart opvallend genoemd worden. Volgens Van den Belt scholden meerdere spelers van Jong Ajax namelijk met kanker.

In de extra tijd van de wedstrijd kreeg Jong Ajax een penalty, die werd gemist door Christian Rasmussen. Vlak na die penalty kreeg Van den Belt het aan de stok met enkele spelers van Jong Ajax, waaronder Gabriel Misehouy. 'Ik weet niet of ik het moet zeggen, maar er waren wat jongens die met kanker scholden', zegt Van den Belt, die geen namen noemt van spelers van Jong Ajax die met de ziekte scholden, bij ESPN.

Van den Belt kreeg een gele kaart

'Ik vond het niet netjes, daarom zei ik er wat van, maar uiteindelijk ben ik geschorst omdat ik de veroorzaker van een opstootje ben', gaat Van den Belt verder. Hij is van mening dat schelden met kanker simpelweg niet thuishoort op het voetbalveld. 'Ik hoorde dat iemand dat zei en toen liep ik naar hem toe. Ik vroeg: waarom doe je dat? Misschien een beetje met een duwtje. Toen gaf de scheidsrechter me geel.'

'Ik was al een beetje geïrriteerd, maar ja, wel mijn vijfde gele kaart dus, waar ik ook wel wat van vind', gaat Van den Belt verder. De speler wil zich inhouden. 'Maar goed, als scheidsrechter is het ook lastig. Je kunt er niet veel mee als je het zelf niet hoort, maar dit hoort gewoon niet op een voetbalveld. Maar misschien moet ik maar niets meer zeggen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.