João da Silva tekent driejarig contract bij Ajax

door NielsOpdam 83

Bron Ajax

João da Silva tekent driejarig contract bij Ajax

door NielsOpdam 83

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Miguel João da Silva heeft woensdag een contract getekend bij Ajax, zo meldt de Amsterdamse club op de clubwebsite. Hij tekent een driejarige overeenkomst tot en met 30 juni 2026. De Ajacied tekent zo zijn eerste contract.

João da Silva werd in 2008 geboren in Lissabon. De Portugese aanvaller speelt sinds het seizoen 2022-2023 in de jeugdopleiding van Ajax. Een jaar daarvoor verhuisde hij vanuit Portugal naar Nederland, waar hij ging voetballen bij amateurclub SC ’t Zand uit Tilburg.

Tijdens het afgelopen seizoen speelde João da Silva in Ajax Onder 15 en Ajax Onder 16. Gedurende het komende seizoen behoort de jeugdspeler tot de selectie van Ajax Onder 17. In zijn debuutseizoen in Amsterdam scoorde de Portugese aanvaller bijna veertig doelpunten, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in zijn eerste contract.

João da Silva verhuisde van spitspositie naar rechterflank

In de laatste weken van het afgelopen seizoen verhuisde João da Silva van de spitspositie naar de rechtsbuitenpositie. Mede door zijn snelheid, schijnbewegingen en doelgerichtheid kan de Portugees op beide posities prima uit de voeten.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.