Jetten wint Abdelhak Nouri Trofee als grootste talent van De Toekomst

door Jesse ter Haar 73

Bron Ajax.nl

Jetten wint Abdelhak Nouri Trofee als grootste talent van De Toekomst

door Jesse ter Haar 73

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Lucas Jetten is maandagavond verkozen tot het grootste talent dat momenteel rondloopt op Sportpark de Toekomst, zo maakt Ajax bekend via de eigen kanalen. De verdediger van Ajax O18 kreeg daarvoor de Abdelhak Nouri Trofee uitgereikt door Mohammed Nouri, de broer van laatstgenoemde.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

De onderscheiding gaat over het inmiddels afgelopen seizoen 2023/2024. De zeventienjarige mandekker kreeg tijdens de 'schalenavond' op Sportpark de Toekomst de trofee uitgereikt door de broer van Nouri. Daarmee mag hij zichzelf de opvolger van Jorrel Hato, die vorig seizoen werd verkozen tot grootste talent van De Toekomst, noemen.

Niet alleen de broer van Nouri, maar ook directeur voetbal Marijn Beuker was maandagavond aanwezig. De beleidsbepaler was daarmee getuige van het bijzondere moment voor Jetten, die al sinds 2015 in de jeugdopleiding van Ajax speelt. Het afgelopen seizoen deed hij dat in Ajax O18, terwijl hij al een contract op zak heeft en volgend seizoen voor Jong Ajax uitkomt. In 2023 ondertekende hij een contract, dat hem in ieder geval tot medio 2026 aan de recordkampioen van Nederland verbonden houdt.

De trofee die Jetten maandag mocht ontvangen, ging in een nog niet zo ver verleden met een andere naam door het leven. Voorheen was de prijs namelijk vernoemd naar Sjaak Swart, ook bekend als Mister Ajax. De onderscheiding is voor Jetten niet enkel eervol, want ook krijgt hij een Schoolplein 14 aangeboden door Ajax en de Cruyff Foundation. Op die manier mag hij zijn eigen pleintje laten aanleggen.

De linkervleugelverdediger sprong het afgelopen seizoen in het oog door zijn prestaties in Ajax O18, het team van hoofdtrainer Frank Peereboom. Hij was een vaste waarde voor de ploeg en droeg zelfs de aanvoerdersband namens het vlaggenschip van de jeugdopleiding van de Amsterdammers.

Sneijder, Van der Vaart en meer

Door het winnen van de Abdelhak Nouri Trofee voegt toptalent Jetten zich bij een bijzonder rijtje. Hato werd vorig seizoen tot het grootste talent uit de Ajax-opleiding gekroond, terwijl spelers als Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Daley Blind, Christian Eriksen en Donny van de Beek die eer al droegen. In het seizoen 1999/2000 werd de prijs voor het eerst uitgereikt. Toen was Van der Vaart de gelukkige.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.