Henderson hervat groepstraining: 'We moeten kijken wat er mogelijk is woensdag'

door Wessel Kroon 77

Bron Ajax TV

Henderson hervat groepstraining: 'We moeten kijken wat er mogelijk is woensdag'

door Wessel Kroon 77

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Jordan Henderson heeft dinsdag voor het eerst sinds zijn blessure met de groep getraind bij Ajax. De middenvelder miste de afgelopen wedstrijden vanwege een blessure, maar in gesprek met Ajax TV geeft trainer John van 't Schip aan dat het er hoopvol uitziet voor de Engelsman. Daarnaast geeft Van 't Schip updates over de blessures van Steven Berghuis en Kristian Hlynsson.

'Vanochtend was Henderson er weer bij op de training. Dat was zijn eerste training weer met de groep. We moeten dus nog even kijken wat er mogelijk is woensdag', vertelt Van 't Schip over de middenvelder. Ook over Berghuis heeft hij goed nieuws. 'Berghuis heeft vanmorgen een klein gedeelte meegedaan. Hij zal er woensdag nog niet bij zijn, maar het is in ieder geval een stap in de goede richting.'

Tenslotte bespreekt Van 't Schip de blessure van Kristian Hlynsson. De IJslander viel in de warming-up voor het thuisduel met FC Twente uit en 'staat nog wel een aantal weken aan de kant', aldus Van 't Schip.

Periode van rust

Ajax speelde vanwege de bekerfinale afgelopen weekend geen wedstrijd. Achteraf denkt Van 't Schip dat dit goed heeft uitgepakt voor de Amsterdammers. 'Het is in ieder geval goed dat een aantal jongens wat meer rust konden krijgen. Dat is in aanloop naar het einde van het seizoen belangrijk. Geblesseerde jongens konden weer aansluiten. Nu konden we wat meer trainingen in een wat langere week doen. Anders is het vaak een hersteltraining en voorbereiden op de volgende wedstrijd.'

Op woensdag neemt Ajax het in de Johan Cruijff ArenA op tegen Excelsior, de nummer vijftien van de Eredivisie. Bij een overwinning verstevigt Ajax de vijfde plek en verhoogt het de druk op nummer vier AZ. Voor Excelsior is de wedstrijd tegen Ajax belangrijk in de strijd tegen degradatie.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.