Heitinga weet niet of Ajax Blind benaderde: 'Dat is voor nu niet aan de orde'

door NielsOpdam 54

Bron Persconferentie

Heitinga weet niet of Ajax Blind benaderde: 'Dat is voor nu niet aan de orde'

door NielsOpdam 54

Bron Persconferentie

Laatst geüpdatet

John Heitinga weet niet of Ajax bij Daley Blind heeft geïnformeerd voor een terugkeer naar Amsterdam. Dat vertelt de oefenmeester vrijdagmiddag tijdens een persconferentie voorafgaand aan het uitduel met FC Groningen. De Telegraaf meldde vrijdagochtend dat Klaas-Jan Huntelaar contact heeft gelegd met Blind en vroeg of hij een terugkeer bij Ajax ziet zitten.

'Dat is voor nu niet aan de orde', begint Heitinga zijn antwoord als het nieuws aan hem wordt voorgelegd. 'Ik weet niet of het zo is, maar ik ga hier nu geen uitspraken over doen.' Volgens De Telegraaf is het overigens niet bekend of Blind zelf na een halfjaar weer wil terugkeren naar Amsterdam. Naast Ajax zou ook Royal Antwerp geïnteresseerd zijn in de diensten van de verdediger.

Heitinga kwam tijdens het persmoment verder te spreken over het middenveld van Ajax. Volgens de trainer is het elke keer weer een puzzel. 'Dit elftal zet je vaak aan het twijfelen. Elke wedstrijd kijk ik weer naar welk middenveld het beste is voor de wedstrijd die komt.' Heitinga vertelt dat hij graag nieuwe middenvelders naar Ajax ziet komen. 'Ik denk dat je een goede verdedigende middenvelder nodig hebt die goed met de bal om kan gaan. Daarnaast heb je een box-to-box middenvelder nodig en creatieve spelers. Dit zijn wel dingen waar we naar kijken.'

'Brobbey levert goede energie en arbeid de laatste paar wedstrijden'

Op dit moment is het volgens de oefenmeester echter heel simpel. 'Je speelt met de spelers die je hebt. Alle aandacht gaat uit naar deze spelers. We kijken naar hoe we het maximale uit deze groep kunnen halen.' Tot slot gaat Heitinga ook in op de vorm van Brian Brobbey. 'Hij levert goede energie en arbeid de laatste paar wedstrijden. Er is meer diepte in het spel met Brian. De doelpunten scoort hij nu helaas niet voor zichzelf en de club. Als ik zie hoe hij speelt, dan word ik daar wel vrolijk van.'

Weet Ajax in Groningen eindelijk weer eens te winnen? Het wedkantoor denkt het wel!

Bookmaker verwacht dat Ajax in Groningen eindelijk weer eens weet te winnen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.