Kudus en Berghuis zijn vraagtekens bij Ajax: 'Het is afwachten richting zondag'

door Timo Suur 57

Bron AS

Kudus en Berghuis zijn vraagtekens bij Ajax: 'Het is afwachten richting zondag'

door Timo Suur 57

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax werkt met een nagenoeg fitte selectie toe naar de wedstrijd tegen FC Groningen aankomende zondag. Dit heeft trainer John Heitinga gezegd op de persconferentie in aanloop naar de ontmoeting met de Groningers. De club uit het hoge noorden is al zeker van degradatie, maar de oefenmeester houdt zich bezig met zijn eigen elftal.

Het is bekend dat Kian Fitz-Jim en Ahmetcan Kaplan dit seizoen niet meer in actie zullen komen, maar achter twee andere spelers staat nog een vraagteken. 'Berghuis en Kudus hebben vandaag grotendeels van de training meegedaan. Het is afwachten richting zondag', zei Heitinga over de fitheid van de selectie.

Heitinga krijgt de laatste weken kritiek te verwerken, maar hij weet dat dit normaal is voor een trainer van Ajax. 'Dat is vaak een momentopname en de meningen worden vanuit hun eigen perspectief bekeken', vertelt de oefenmeester. Hij concludeert dat het verlies tegen Feyenoord uiteindelijk een hele pijnlijke is gebleken voor de Amsterdammers, maar hij wijst hierbij ook naar blessures. 'Dit seizoen is het wat minder onze kant op gevallen dan vorig seizoen. Zo waren bijvoorbeeld Rensch en Kudus niet voor ons beschikbaar op belangrijke momenten.'

Heitinga baalt van degradatie FC Groningen

FC Groningen is aankomende zondag de tegenstander van Ajax. Voor de Groningers is afgelopen weekend het doek gevallen in de Eredivisie en Heitinga vindt dit persoonlijk jammer. 'Ik vind dat het een club is die in de Eredivisie hoort qua uitstraling, het veld en de grootte van het stadion.' De oefenmeester wil zichzelf voornamelijk bezighouden met zijn eigen team. 'Wij moeten derde worden en het liefst nog hoger. Zij kunnen nu vrijuit spelen. Het enige dat ik weet is dat wij gretig aan de aftrap zullen staan en het verschil willen maken. We zullen moeten winnen. Ik kijk niet naar de tegenstander. We moeten de uitdaging zoeken bij onszelf. Wij gaan spelen vanuit ons eigen spel, dominant aan de bal en op die manier aan doelpogingen komen.'

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.