Heitinga heeft vertrouwen in Bergwijn: 'Overtuigd dat hij het verschil kan maken'

door Timo Suur 13

Bron AS

Heitinga heeft vertrouwen in Bergwijn: 'Overtuigd dat hij het verschil kan maken'

door Timo Suur 13

Bron AS

Laatst geüpdatet

John Heitinga is op de persconferentie in aanloop naar De Klassieker in gegaan op de stijgende vorm van Steven Bergwijn. De vleugelaanvaller lijkt de smaak weer te pakken te hebben en de oefenmeester verwacht dat hij het verschil kan maken. Daarnaast komen ook de rol van Davy Klaassen en de vermoedelijke interesse in Tijani Reijnders ter sprake.

'Stevie heeft het vooral zelf gedaan', zo begint Heitinga over Bergwijn. In het begin moest de trainer hem nog leren kennen. 'Ik kende hem niet, maar ik heb in het gesprek aan hem gevraagd waar hij tegenaan loopt en hoe we hem kunnen helpen.' Heitinga heeft vertrouwen in de snelle aanvaller die de laatste tijd weer beter in vorm komt. 'Hij moet hard blijven werken en dan ben ik ervan overtuigd dat hij het verschil kan maken.'

Bergwijn wist lange tijd niet het net te vinden, maar de laatste tijd prikt hij regelmatig een doelpunt mee. Heitinga denkt dat het doel van Bergwijn hiermee te maken heeft. 'Hij is hier teruggekomen, heeft een bepaalde ambitie en wil op het hoogste niveau spelen.' De oefenmeester vindt dat de spelers het met zijn allen moeten doen. 'We moeten elkaar in elkaars kracht brengen.' Voor Bergwijn was het de vraag hoe Ajax hem in zijn kracht kan laten spelen. 'Bijvoorbeeld in combinatie met Owen of een andere back. Of met Dusan als spits, die iets meer naar de bal toe beweegt. Dan wil je de tegenovergestelde loop zien', zo zei Heitinga.

Heitinga werd ook gevraagd naar de reservepositie van Klaassen in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. 'We zullen dat per wedstrijd bekijken. De concurrentie is er en dat is mooi. De jongens zijn erg gretig', zo zei de oefenmeester. Hij was niet van plan om zijn opstelling prijs te geven aan de aanwezige pers. 'Ik weet al wat ik ga doen, maar ik ga geen informatie geven', zo was de trainer stellig.

Interesse in Reijnders

Daarnaast werd Heitinga de vraag gesteld over de vermeende interesse in AZ-speler Reijnders, maar de trainer was resoluut in zijn antwoord. 'Ik wil het over de wedstrijd hebben en niet over spelers van andere clubs', zo zei hij. De Telegraaf meldde dinsdagochtend dat de Amsterdammers interesse zouden hebben in de middenvelder van AZ, maar Heitinga wilde hier op de persconferentie niet op ingaan.

Denk jij dat Ajax zondag wint van Feyenoord?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.