Hattrick Wolff niet voldoende voor winst Ajax O18

door Brent Tomassen 15

Dit is het livetopic van de wedstrijden van de Ajax-jeugd. Ajax O16 trapt de dag af met een thuiswedstrijd tegen AZ O16. Ajax O18 gaat op bezoek bij de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. Ajax O15 sluit de zaterdag af met een uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam O15. Volg het hier en praat mee!

FT | Ajax O16 - AZ O16 (3-2)

Ajax O16 heeft in een doelpuntrijk duel afgerekend met de leeftijdsgenoten van AZ. Op Sportpark de Toekomst werden de bezoekers met 3-2 verslagen. De goals kwamen op naam van Haniel Pereira da Gama, Sean Steur en Aaron Bouwman. Kennynho Kasanwirjo maakte zijn debuut voor Ajax O16.

In de dertiende minuut kreeg AZ O16 een goede kans om de score te openen. Na een goede aanval kwam een speler van AZ O16 oog-in-oog met keeper Valentijn van der Velde, maar de hoek was de lastig en de bal werd naast geschoven. Na een kleine twintig minuten spelen zorgde Pereira da Gama voor de openingstreffer met een prachtig doelpunt. Hij kwam vanaf de rechterkant naar binnen en passeerde twee tegenstanders. Daarna haalde hij vol uit met de binnenkant van zijn voet vanaf de rand van het strafschopgebied en de bal vloog op fenomenale wijze in de linkerbovenhoek.

Een paar minuten later kon AZ O16 al de gelijkmaker maken. De linksback kreeg vanaf dichtbij de kans, maar hij raakte de bal verkeerd en schoot ruim naast. Steur strafte deze misser af door twee minuten later de 2-0 binnen te schieten. Hij begon aan een solo en kwam knap langs de verdedigers van AZ O16. Eenmaal in scoringspositie schoof hij de bal keurig in de rechteronderhoek.

Het tweede bedrijf begon met een aderlating voor Ajax O16. Doelpuntenmaker Pereira da Gama raakte vlak voor rust geblesseerd en kon niet meer verder. Hij kwam na een duel hard tegen de reclameborden aan. Daarmee hield het niet op voor Ajax O16, want een minuut na rust scoorde AZ O16 de aansluitingstreffer. Een kleine tien minuten later was het bijna 2-2. Een rommelige situatie leidde bijna tot een eigen doelpunt, maar het liep met een sisser af.

Ajax O16 liep al snel weer uit naar een 3-1 voorsprong. Na 51 minuten spelen kon Bouwman makkelijk het derde doelpunt maken. De doelman van AZ O16 zat mis bij een corner en de verdediger kon de bal simpel in het lege doel koppen. Vijf minuten later was het bijna 4-1, maar een schot van Jinairo Johnson eindigde op de paal. Het werd nog onnodig spannend in de slotfase. Tien minuten voor het einde maakte AZ O16 op prachtige wijze de aansluitingstreffer. Uiteindelijk wist Ajax O16 de overwinning vast te houden na een moeizame slotfase, maar de overwinning was meer dan terecht.

Opstelling Ajax:

Van der Velde; Beekman, Van der Lans, Bouwman (80' Kasanwirjo), Amour; Oldenstam (57' Barron), Steur (80' De Koning), De Koning (64' Enoh); Pereira de Gama (41' Johnson), Puljhun (80'Joao da Silva), Joao da Silva (64' Luijer).

Wissels Ajax:

El Hani, Johnson, Enoh, Luijer, Barron, Kasanwirjo.

1-0 Haniel Pereira da Gama (19')
2-0 Sean Steur (25')
2-1 AZ O16 (41')
3-1 Aaron Bouwman (51')
3-2 AZ O16 (71')

- Kennynho Kasanwirjo maakte zijn debuut voor Ajax O16

15.00 uur | PEC Zwolle O18 - Ajax O18 (3-3)

Ajax O18 heeft niet weten te winnen op bezoek bij PEC Zwolle O18. In Zwolle eindigde een boeiend duel in 3-3. Kayden Wolff luisterde zijn basisdebuut voor Ajax O18 op met een hattrick, maar dit bleek niet voldoende voor drie punten.

Ajax O18 ging gretig en fris van start, maar enkele dreigende voorzetten leverden nog geen doelpunten op. Na tien minuten spelen kreeg Rico Speksnijder een grote kans op de openingstreffer. Na een voorzet van Rida Chahid haalde hij snel uit met zijn rechterbeen, maar zijn schot werd gepakt door de doelman. Vijf minuten later kwam PEC Zwolle O18 verrassend op voorsprong. Na een snelle uitbraak werd Tommy Setford van dichtbij geklopt. Ajax O18 kon al snel iets terugdoen. David Kalokoh kreeg tien minuten na de openingstreffer een grote kans. Speksnijder gaf de bal venijnig mee op Voûte, die goed teruglegde op Kalokoh. Het schot van de spits miste echter de snelheid om de doelman te kunnen verschalken.

Ajax O18 had – na een prima start – moeite om de compacte defensie van PEC Zwolle O18 open te breken. In de 37ste minuut produceerden ze een heerlijke aanval. Via Speksnijder en Kayden Wolff kreeg Chanine van Bohemen een kans, maar zijn bal werd naast getikt. Een minuut later was het alsnog raak. De sterk spelende Wolff controleerde de bal snel na een goede kantwissel en schoot de bal met zijn linkerbeen strak over de grond binnen. Vlak voor rust schroefde Ajax O18 het tempo iets omhoog. Rida Chahid had de 1-2 op zijn schoen, maar zijn volley ging rakelings over. Voor het rustsignaal was het alsnog raak voor Ajax O18. Een goede voorzet vanaf de rechterkant werd door Wolff uitstekend tegendraads ingekopt.

Vijf minuten na rust was Wolff voor de derde maal de gevierde man aan Amsterdamse kant. De linksbuiten dribbelde naar binnen en schoot de bal zuiver achter de Zwolse doelman. Vlak hierna kwam de 2-3 uit de lucht vallen. Een schot van afstand vloog binnen en doelman Setford was volstrekt kansloos. Even later kon Setford zich met een goede redding onderscheiden, waarmee hij de 3-3 voorkwam.

Tien minuten later wist Ajax weer kansen te creëren. Via Van Bohemen en Chahid kreeg Kalokoh een dubbele kans, maar de aanvaller zag zijn schot tot hoekschop verwerkt worden. Even later knalde Chahid van afstand een halve meter over en wist de doelman van PEC Zwolle O18 redding te brengen op een schot van Speksnijder,

Negen minuten voor tijd viel de gelijkmaker toch. Een lange bal was de Ajax-defensie te machtig, waarna de spits van PEC doelman Setford wist te passeren. Hierna gingen beide ploegen nog vol voor de winst. Een schot van Van Bohemen werd over de lat getikt en Setford bracht tweemaal redding op grote kansen voor de thuisploeg. Zodoende eindigde het duel onbeslist.

T. Setford; Voûte, Gorter, Agougil, Alders (61' El Aissati); Brandes (61' Boerhout), Van Bohemen, Chahid (86' Viereck); Speksnijder, Kalokoh, Wolff (86' Geoffery).

Reverson, Viereck, El Aissati, Bijnoe, Geoffery, Boerhout, Ugwu.

1-0 PEC Zwolle O18 (16')
1-1 Kayden Wolff (38')
1-2 Kayden Wolff (45')
1-3 Kayden Wolff (50')
2-3 PEC Zwolle O18 (55')
3-3 PEC Zwolle O18 (81')