Hato hoefde niet te wennen aan nieuw systeem: 'Was voor mij niet heel anders'

door BadembaBarrie 20

Bron Ajax Showtime

Hato hoefde niet te wennen aan nieuw systeem: 'Was voor mij niet heel anders'

door BadembaBarrie 20

Bron Ajax Showtime

Jorrel Hato heeft het nieuwe systeem dat Ajax hanteerde persoonlijk niet als heel anders ervaren dan wat hij gewend is. Dat vertelde de centrale verdediger op de persconferentie na afloop van de nederlaag bij AZ. Hoewel het systeem op papier anders is, merkte Hato dat veel dingen in de praktijk hetzelfde bleven.

‘Niet heel anders dan anders’, opent Hato zijn antwoord op de vraag hoe het voor hem was om in een vijfmans defensie te spelen. ‘We bouwen sowieso al vaak op met drie man en nu was dat ook het geval, met twee hoge wingbacks’, legt de zeventienjarige aanvoerder van dienst uit.

Het enige echte verschil dat Hato merkte, zat hem in de positie die hij in de opbouw bekeleedde. ‘Soms ben ik dan de middelste verdediger, vandaag stond ik meer aan de linkerkant’, vertelt de verdediger. ‘Voor mij was het dus niet heel erg anders. Als verdediger ook eigenlijk niet.’

‘Helemaal niet anders’

Met vijf in plaats van vier man in de verdediging is het niet gek om te denken dat er qua onderlinge afstanden en afspraken dingen anders zijn. Ook in dat opzicht was het volgens Hato echter niet anders dan normaal. ‘Nee, helemaal niet’, is hij zelfs stellig.

Ondanks dat het nieuwe systeem voor Hato dus niet onwennig voelde, leidde het voor Ajax niet tot resultaat. Twee doelpunten van Ruben van Bommel zorgden ervoor dat AZ de volle drie punten overhield aan de onderlinge confrontatie. Door de nederlaag staat Ajax nu zes punten achter de nummer vier. Nummer drie FC Twente staat op elf punten afstand.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: b.barrie@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.