Hato kritisch na slechte start Ajax: 'Zij wonnen alle duels, wij verloren onze duels'

door NielsOpdam 37

Bron ESPN

Bron ESPN

Jorrel Hato vindt dat Ajax niet fel genoeg begon aan de uitwedstrijd tegen AZ, zo vertelt de aanvoerder van de Amsterdammers in gesprek met ESPN. Volgens de verdediger had de slechte start niet met het nieuwe systeem te maken, maar met de inzet van zijn teamgenoten.

Hato vond Ajax 'heel slordig en rommelig' beginnen aan de uitwedstrijd in Alkmaar. 'Als je binnen acht minuten met 1-0 achterstaat... Je kunt niet zo aan een wedstrijd beginnen. Zij wonnen alle duels, wij verloren onze duels. Het stond niet. Rond de dertigste minuut kregen we iets meer grip, ook met de bal. In de tweede helft was het niet goed genoeg. Ik vond dat we te weinig creëerden. Zij maken dan de 2-0. Ik vind dat we niet veel hebben weggegeven, maar zij waren wel efficiënt.'

Dat Ajax slecht aan de wedstrijd begon, heeft volgens de jonge verdediger een duidelijke oorzaak. 'Voor mijn gevoel ging het niet echt om tactiek of systeem. Het was gewoon de manier waarop je aan de wedstrijd begint. In duels, in energie, in alles eigenlijk... Zij wonnen alle duels en staan binnen acht minuten met 1-0 voor.' Bij de 1-0 stond Hato tegenover Ruben van Bommel. De Ajacied ziet de beelden terug en reageert daarna. 'Hij schiet hem wel goed binnen, maar ik had wel wat meer kunnen doen.'

'Kijken hoe we het in volgende wedstrijden gaan doen'

Tot slot bespreekt de Ajax-verdediger nog of het nieuwe systeem - met vijf verdedigers - voor herhaling vatbaar is. De Amsterdammers gaven zondag veel minder kansen weg dan in eerdere wedstrijden. 'Dat hebben we deze wedstrijd dan goed gedaan', reageert Hato op die statistiek. 'Nu is het verder kijken hoe we het in de volgende wedstrijden gaan doen. We missen best wel wat aanvallers in dit systeem. Voor deze wedstrijd was het wel een goede optie, maar het is aan de trainer voor de volgende wedstrijden.'