Feyenoord plukt broertjes De Koning weg uit de opleiding van Ajax

door Bram Bark 280

Bron Ajax Showtime

Feyenoord plukt broertjes De Koning weg uit de opleiding van Ajax

door Bram Bark 280

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Nick en Tim de Koning maken definitief de overstap van Ajax naar Feyenoord. De talentvolle broers stonden al enige tijd in de belangstelling van de Rotterdammers en hebben nu dus de knoop doorgehakt. Beide talenten tekenen een contract tot medio 2027.

De zeventienjarige Nick zou in Amsterdam aansluiten bij de nieuwe Ajax O19. De vijftienjarige Tim had voor Ajax O16 moeten gaan spelen. Feyenoord heeft de talenten weten te overtuigen met het sportieve plan dat ze hen hebben voorgeschoteld. In Rotterdam sluiten Nick en Tim aan bij respectievelijk Feyenoord O19 en O17.

Nick de Koning

Nick had het in het begin van het afgelopen seizoen lastig bij Ajax O17 en zat regelmatig op de bank, maar de slimme middenvelder knokte zich terug in de basis. In aanloop naar de Future Cup was hij in vorm en veroverde hij een plek in de basiself van trainer Michael Lamey. Met vaak één keer raken en uitstekend positie kiezen versnelde hij het spel en werd hij een belangrijke spil in de opbouw.

Bij Feyenoord gaat Nick met de O19 Youth League spelen. Ajax lukte het afgelopen seizoen net niet om zich te plaatsen. Tevens zal hij met Feyenoord deelnemen aan de Premier League International Cup. Het zijn wedstrijden die aantrekkelijk zijn voor jeugdspelers. Met het duidelijke sportieve plan en veel vertrouwen, heeft Feyenoord Nick weten te overtuigen.

Tim de Koning 

Voor Tim geldt eigenlijk hetzelfde. De middenvelder staat te boek als groot talent en was een van de sterkhouders van zowel Ajax O15 als Nederland O15. In Amsterdam zou Tim aansluiten bij Ajax O16. Feyenoord laat hem O16 overslaan en voegt het talent toe aan de O17-selectie van de Rotterdammers. De weg naar het hoogste jeugdteam ligt open voor Tim.

Na Jivayno Zinhagel vertrekken er dus nog twee Ajax-talenten naar concurrent Feyenoord. Tim, generatiegenoot van Zinhagel, droeg in Amsterdam regelmatig de aanvoerdersband en was met zijn rushes, snelle combinaties en spelinzicht de dirigent van het elftal. Voordat de broers voor Ajax speelden, waren zij actief voor Sparta Rotterdam.

Bram Bark (X: @Bram_Bark | E-mail: b.bark@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.