ESPN zendt tot minimaal medio 2030 wedstrijden Eredivisie uit

door Bart Veenstra 154

Bron Eredivisie CV

ESPN zendt tot minimaal medio 2030 wedstrijden Eredivisie uit

door Bart Veenstra 154

Bron Eredivisie CV

Laatst geüpdatet

De wedstrijden van de Eredivisie zijn tot minimaal de zomer van 2030 te zien bij ESPN. Dat maakt de Eredivisie CV dinsdagmiddag bekend. De Eredivisie CV en de achttien clubs uit de Eredivisie hebben op de gecombineerde Vergadering van Vennoten een unaniem akkoord bereikt over het onderhandelingsresultaat inzake de mediadeal, die tot voor kort tot medio 2025 liep. De nieuwe deal geldt ook voor de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker en de Azerion Vrouwen Eredivisie.

'In het afgelopen jaar heeft de Eredivisie CV in afstemming met de klankbordgroep, bestaande uit Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, RKC Waalwijk en Vitesse, toegewerkt naar een resultaat dat recht doet aan de waarde van het Nederlands betaald voetbal, continuïteit biedt voor de komende jaren en mogelijkheden biedt om de eredivisie(clubs) commercieel en (inter)nationaal verder te ontwikkelen', zo schrijft de Eredivisie CV in een persbericht.

Het onderhandelingsresultaat werd dinsdag ter stemming gebracht op de vennotenvergadering van de Eredivisie. Alle clubs uit de Eredivisie zijn inmiddels akkoord. Dit houdt in dat ook na 2025 de wedstrijden van de Eredivisie live op ESPN te zien zijn. 'Partijen werken nu dit akkoord verder uit in een overeenkomst', wordt geschreven. Met de nieuwe overeenkomst, die in 2025 ingaat, zou volgens Nederlandse media 1,7 miljard euro gemoeid zijn.

Alle wedstrijden Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie live te zien

De nieuwe mediadeal betekent ook goed nieuws voor de liefhebbers van de Keuken Kampioen Divisie, de Azerion Vrouwen Eredivisie en de KNVB Beker. De Eredivisie CV schrijft, zoals verwacht, namelijk het volgende: 'Zo ontvangen alle clubs substantieel meer inkomsten en worden reeds vanaf 2024 alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie live uitgezonden op ESPN. Ook vallen de sponsorrechten en internationale mediarechten van de Eredivisie terug bij de koepelorganisatie van de achttien eredivisieclubs, de Eredivisie CV.'

Zodoende kan de Ajax-supporter binnenkort (vanaf begin 2024) alle wedstrijden van Jong Ajax live op tv zien. Op dit moment is dat lang niet altijd het geval. Vaak moet men het doen met beelden via het schakelkanaal of de samenvatting na afloop van de wedstrijd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.