'ESPN willigt eisen Ajax in: Alle KKD- en Vrouwen Eredivisie wedstrijden live uitgezonden'

door Bram Bark 126

Bron De Telegraaf

'ESPN willigt eisen Ajax in: Alle KKD- en Vrouwen Eredivisie wedstrijden live uitgezonden'

door Bram Bark 126

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

ESPN willigt de eisen van Ajax voor een nieuw televisiecontract in, zo valt te lezen in De Telegraaf. De Amsterdammers eisten dat alle Keuken Kampioen Divisie- en Azerion Vrouwen Eredivisie wedstrijden live worden uitgezonden. Het nieuwe contract gaat medio 2025 in.

In mei kwam naar buiten dat Ajax naast financiële eisen ook nog de eerdergenoemde eisen had gesteld aan ESPN. Dit hoeft niet te betekenen dat alle duels op televisie te zien zijn, maar dit zou ook via internet kunnen volgens de club. De sportzender heeft nu dus ingestemd met het live uitzenden van de duels in de Keuken Kampioen Divisie. Of dit allemaal op televisie zal zijn is nog niet bekend.

Volgens Ajax was het een harde eis, maar de club deed het onder andere om de fans tegemoet te komen. Dat was niet het enige, want het is ook voor de commerciële kant belangrijk. Zo kan commercieel directeur Menno Geelen aan het werk om sponsoren te trekken voor de Ajax Vrouwen. Volgens de Amsterdamse club is het cruciaal om bekendheid te genereren.

Commerciële- en buitenlandrechten blijven in handen van de Eredivisieclubs

Naast de eisen omtrent het uitzenden van de duels van Jong Ajax en de Ajax Vrouwen wilde Geelen ook dat de commerciële- en buitenlandrechten in handen van de Eredivisieclubs bleven. Ook dit wordt opgenomen in het contract met ESPN. Zo komen de Eredivisieclubs goed uit de onderhandelingen en gaan de clubs er flink op vooruit.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.