Kabelaars willen toezicht op biedingsproces rond televisierechten Eredivisie

door Jesse ter Haar 16

Bron De Telegraaf

Kabelaars willen toezicht op biedingsproces rond televisierechten Eredivisie

door Jesse ter Haar 16

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Kabeldiensten als KPN en VodafoneZiggo vragen Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toezicht te houden op de deal rond de televisierechten van de Eredivisie, zo schrijft De Telegraaf. De kabelaars hebben twijfels bij de gang van zaken aangaande een eventuele deal tussen de Eredivisie en ESPN.

'Het consortium van telecompartijen stelt dat er een eerlijk biedingsproces moet zijn, terwijl er nu sprake lijkt van een onderhandse deal tussen de Eredivisieclubs en sportzender ESPN', zo valt te lezen. Eerder werd er ontstemd gereageerd op een vermeende deal tussen zender en de Eredivisie CV, maar dat zou tot op heden nergens toe hebben geleid.

Om die reden richten de kabelaanbieders zich nu rechtstreeks tot ACM. Die organisatie laat weten dat het nog moet worden onderzocht of er ingegrepen kan worden. 'Een ACM-woordvoerder weet nog niet wanneer dit onderzoek is afgerond en wil niet vooruitlopen op mogelijke uitkomsten.' De kabelaars pleiten er gezamenlijk voor dat de Eredivisie nog geen deal sluit zolang het onderzoek lopende is.

150 of 180 miljoen euro

De vermeende deal tussen de ECV en ESPN kent een waarde van 750 miljoen euro en een looptijd van vijf jaar, wat gelijkstaat aan 150 miljoen euro per jaar. De overige kabelaanbieders zouden echter een bedrag van minimaal 180 miljoen euro per paar over hebben voor de televisierechten van de Eredivisie. 'We kunnen alleen maar gissen wat de achterliggende reden is om dat te weigeren', reageert een woordvoerder van die partijen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.