Kabelaars reageren ontstemd op vermeende tv-deal tussen Eredivisie CV en ESPN

door Jesse ter Haar 85

Bron De Telegraaf

Kabelaars reageren ontstemd op vermeende tv-deal tussen Eredivisie CV en ESPN

door Jesse ter Haar 85

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Verschillende kabelaars hebben met verbazing gereageerd op het nieuws over een deal tussen de Eredivisie CV en ESPN over de uitzendrechten van de Eredivisie. De verkoop van de rechten moet openbaar gebeuren en dat is volgens verschillende partijen niet van toepassing. Men overweegt vervolgstappen te nemen.

'We zijn verbouwereerd dit te horen', brengt men, geciteerd door De Telegraaf, over in een gezamenlijk statement. Tegelijkertijd brengt Marc Rondagh, hoofd marketing bij de ECV, naar buiten dat een deal ook helemaal nog niet op handen is. 'We zijn nog volop in gesprek en er is nog geen beslissing genomen', is zijn tegengeluid.

Hoewel de overeenkomst wellicht nog niet geheel bezegeld is, voelen de kabelaars onraad. 'Wij hebben ook begrepen dat het is aangeboden. En dat vinden wij bizar. We hebben hier te maken met afspraken die worden gemaakt in achterkamertjes. De ACM was heel duidelijk: de toekenning van de televisierechten betaald voetbal vanaf 2025 zal via een openbare aanbesteding moeten plaatsvinden. Daarin past dus geen achterkamertjesdeal van de ECV met één partij.'

135 miljoen tegenover 180 miljoen euro

Woensdag werd er melding gedaan van een vermeend akkoord tussen de ECV en ESPN ter waarde van 135 miljoen euro per seizoen. Het contract zou dan worden verlengd tot medio 2030. Wat blijkt, andere kabelaars zijn bereid meer te betalen. 'Ons initiële aanbod is helder: 180 miljoen netto per jaar gegarandeerd. Dat is een veel betere optie voor clubs en voetbalfans. Deze wedstrijd is nog echt niet gespeeld, wij zullen hier adequaat op reageren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.