Eringa reageert: 'Het vertrek van Van der Sar komt sneller dan gedacht'

door Timo Suur 52

Bron De Telegraaf

Eringa reageert: 'Het vertrek van Van der Sar komt sneller dan gedacht'

door Timo Suur 52

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Voor Pier Eringa kwam het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar onverwachts. Dat vertelt de RvC-voorzitter in gesprek met De Telegraaf. Van der Sar heeft besloten om te stoppen als algemeen directeur bij Ajax en de Raad van Commissarissen gaat de komende twee maanden op zoek naar een geschikte vervanger.

'Natuurlijk doen we aan successieplanning', begint Eringa. Het vertrek van Van der Sar kwam sneller dan verwacht voor de bestuurder. 'Maar het vertrek van Edwin komt sneller dan gedacht. Onze ambitie is en doel is iemand met een Ajax-achtergrond binnen te halen en die in de directie te krijgen', vervolgt de RvC-voorzitter. Hij geeft aan dat diegene niet per se de algemeen directeur hoeft te zijn.

'We kijken terug op een heel mooie periode, waarin Van der Sar Ajax landelijk en Europees gezien op een geweldig niveau heeft gebracht. De omzet van de NV Ajax is onder zijn leiding enorm gegroeid', kijkt Eringa terug op de periode van Van der Sar bij Ajax. Hij is van mening dat afgelopen jaar een scheef beeld schetst. 'Het afgelopen jaar is niet representatief voor die dertien jaar. Dat is een feit. Maar je moet kijken wat hij Ajax over die hele periode heeft gebracht. Hij heeft Ajax in Europa op een plek gepositioneerd die we graag hebben. Hij heeft het geweldig gedaan.'

Eringa wil niet ingaan op eventuele opvolgers

Op eventuele opvolgers, zoals Menno Geelen en Jordi Cruijff, wil Eringa niet ingaan. 'We gaan gewoon hard aan de slag als RvC, heel hard aan de slag. We zullen allerlei toestanden en middelen inzetten om in gesprek te komen met de beste kandidaten', zegt de bestuurder. 'We denken niet lichtzinnig door een aantal telefoontjes te plegen goede kandidaten te vinden. Ja, we gaan ook een headhuntersbureau inschakelen, maar ook ons eigen netwerk benutten.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.