Dit zijn de nieuwe selecties van Ajax O18 en Ajax O17

door Thijs Zwagerman 44

Dit zijn de nieuwe selecties van Ajax O18 en Ajax O17

door Thijs Zwagerman 44

Laatst geüpdatet

Na een seizoen waarin er nauwelijks competitiewedstrijden konden worden gespeeld, gaan de jeugdelftallen van Ajax begin augustus weer ouderwets los. Wij stellen de nieuwe jeugdteams aan je voor, met vandaag: Ajax O18 en Ajax O17.

Ajax O18

Bij Ajax O18 staat komend seizoen de talentvolle oefenmeester Dave Vos aan het roer. De trainer volgt John Heitinga op, die vanaf 2017 het hoogste jeugdteam van Ajax onder zijn hoede had. Vos was afgelopen seizoen assistent-trainer van Mitchell van der Gaag bij Jong Ajax, maar de 38-jarige coach werkte als trainer van lagere Ajax-jeugdteams in voorgaande jaren al samen met het gros van de O18-selectie.

Wat opvalt aan de selectie van Ajax O18 is dat de talentvolle Amourricho van Axel Dongen, Kristian Hlynsson en Charlie Setford definitief zijn doorgeschoven naar Jong Ajax. Van Axel Dongen en Hlynsson debuteerden afgelopen seizoen zelfs al bij de beloften en zullen komend jaar dus samen met de jonge doelman Setford vast tot die selectie gaan behoren. Dit geldt nog niet voor spelers als Gabriël Misehouy, Silvano Vos en de Deen Jeppe Kjær. Zij zitten wel dicht tegen Jong Ajax aan, maar zullen zeker in het begin van het nieuwe seizoen hun wedstrijden nog veelal bij de O18 gaan spelen.

Dit laatste gaat wellicht ook op voor de ‘te oude’ Diferdio Misidjan, Jenno Campagne, Jay Enem en Eskild Dahl. Op papier zijn zij eigenlijk te oud om nog uit te komen voor Ajax O18, maar vanwege hun status als dispensatiespeler mogen zij nog altijd voor dit jeugdelftal spelen. Ajax mag wekelijks namelijk vijf dispensatiespelers opstellen bij de O18 en komt dus niet in de problemen met het viertal Misidjan, Campagne, Enem en Dahl als dispensatiespelers.

De van sc Heerenveen overgekomen aanvaller Yoram Boerhout is het enige nieuwe gezicht in de selectie van Ajax O18. Boerhout is samen met Oualid Agougil, Olivier Aertssen, Tristan Gooijer, Misehouy, Kjær en Vos één van de zeven O18-spelers die bij Ajax onder contract staan. De komst van Boerhout is mede ingegeven door het vertrek van spits Julian Rijkhoff, die Ajax eind januari verruilde voor Borussia Dortmund.

Selectie Ajax O18 2021/2022:

Sten Kremers

Tom de Graaff

Prince Aning

Chanine van Bohemen
Mateja Milovanovic
Oualid Agougil
Olivier Aertssen
Tristan Gooijer
Neal Viereck
Diferdio Misidjan
Diyae Jermoumi

Gabriël Misehouy
Jeppe Kjær
Rida Chahid
Loed Klaasen
Nassef Chourak
Jenno Campagne
Julian Brandes
Silvano Vos
Achraf Oughcha

Jay Enem
Yoram Boerhout
Eskild Dall
Jaydon Banel
Raphaël Sarfo
Divaio Bobson

Ajax O17

Het Ajax O17 van trainer Yuri Rose is voor komend seizoen versterkt met de Belgische balvirtuoos Stanis Idumbo Muzambo. De aanvallende middenvelder is overgekomen van KAA Gent en heeft bij Ajax een driejarig contract getekend. Muzambo is direct één van de grote blikvangers van Ajax O17, dat komend seizoen een interessante ploeg wordt om te volgen.

De selectie van Rose bestaat namelijk zowel uit talenten die zo snel mogelijk de stap naar Ajax O18 willen maken, als talenten die een lichting hebben overgeslagen en dus vervroegd starten bij de O17. Tot die laatste categorie behoren bijvoorbeeld de Ajax-beloftes Tommy Setford (broertje van Jong Ajax-doelman Charlie), verdedigers Jorrel Hato en Mark Verkuijl en spits Skye Vink.

Alvaro Henry en David Kalokoh sloegen vorig seizoen Ajax O16 nog over en speelden dus al een seizoen in de O17, maar desondanks groeien beide talenten bij de start van het nieuwe seizoen niet direct mee naar Ajax O18. Toch lijkt de kans groot dat Henry en Kalokoh, die beiden in de afgelopen maanden hun eerste contract tekenden, alsnog snel zullen aanhaken bij de O18.

Selectie Ajax O17 2021/2022:

Roy Steur

Tommy Setford

Gerald Alders
Darcey Turner
Nick Verschuren
Alvaro Henry
Jorrel Hato
David Easmon
Mark Verkuijl

Olaf Gorter
Bram van Driel
Timothy Strok
Rico Speksnijder
Stanis Idumbo Muzambo
Timo Jansen
David Voûte

Gabriël Reiziger
Mohamed Hamouchi
Jermaine Rijssel
David Kalokoh
Skye Vink

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.