Directeur VEB: 'De transfer van Sosa lijkt het topje van de ijsberg'

door Jesse ter Haar 740

Bron NOS

Directeur VEB: 'De transfer van Sosa lijkt het topje van de ijsberg'

door Jesse ter Haar 740

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat heeft mogelijk meer aanwinsten van Ajax gevraagd van zaakwaarnemer te veranderen, zo vertelt Gerben Everts bij NOS Langs de Lijn. De directeur van De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft aanwijzingen om te geloven dat Borna Sosa niet de enige was die het overkwam.

'De transfer van Sosa lijkt het topje van de ijsberg. Er zijn aanwijzingen dat er meer aan de hand is', aldus de directeur. 'Er schijnen appjes te zijn aan spelers die vlak voor de transfer te horen kregen dat ze hun droomtransfer niet kunnen maken als ze niet overstappen naar Beck. Dat is in de voetballerij misschien gebruikelijk, maar kan niet bij een beursgenoteerd bedrijf.'

De werkwijze van de Duitser bij Ajax ligt nadrukkelijk onder de loep. Er loopt een onderzoek naar het aankoopbeleid van de recent ontslagen directeur voetbalzaken en ook Everts kijkt gek op van de ontwikkeling in Amsterdam tijdens de afgelopen transferzomer. 'Het lijkt erop dat Mislintat heel grote vrijheid kreeg. Spelers van een bedenkelijk allooi, voor hoofdprijzen. Wat is hier fout gegaan?'

Eerder op de dinsdag trad de VEB namens de beleggers naar buiten en vroeg het Ajax om meer duidelijkheid omtrent het onderzoek dat naar Mislintat is gestart. 'Voor aandeelhouders en alle overige stakeholders van Ajax is het van belang dat dit onderzoek op prudente wijze plaats vindt. Daarom vraagt de VEB Ajax om meer informatie over de opzet en reikwijdte van dit onderzoek', zo was te lezen.

De zomer van Mislintat

Mislintat trok namens Ajax een totaal van twaalf spelers aan tijdens de afgelopen transferperiode. Sosa werd voor acht miljoen overgenomen van VfB Stuttgart, maar was bij lange na niet de duurste. Josip Šutalo kwam immers voor een bedrag van zeker 20,5 miljoen euro over dan Dinamo Zagreb. In totaal gaf Mislintat ruim 109 miljoen euro uit. Na het uitblijven van resultaten op sportief vlak en de toenemende druk op zijn persoon werd hij afgelopen zondag ontslagen door Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.