Brobbey ontbreekt in basiself tegen Fortuna Sittard, Šutalo keert terug

door Jon van Dam 171

Brobbey ontbreekt in basiself tegen Fortuna Sittard, Šutalo keert terug

door Jon van Dam 171

Laatst geüpdatet

Ajax begint met twee wijzigingen aan het duel met Fortuna Sittard. Brian Brobbey ontbreekt in de basiself bij de nummer vijf van de Eredivisie, terwijl Josip Šutalo is hersteld van een blessure. De Kroaat vervangt de geschorste Devyne Rensch Verder speelt Ajax wederom in een formatie met vijf verdedigers.

Als er een positie blind kan worden ingevuld, dan is dat de plek onder de lat. Diant Ramaj is sinds de blessures van Gerónimo Rulli en Jay Gorter de onbetwiste nummer een op doel. De vijfmansdefensie van Ajax kent één mutatie met de terugkeer van Šutalo. Hij vervangt Rensch, die rood pakte tegen FC Utrecht. In totaal moet hij twee wedstrijden vanaf de kant toekijken. Šutalo zal samen met Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato het centrum van de verdediging vormen, terwijl Tristan Gooijer en Borna Sosa de wingbacks van dienst zullen zijn.

Op het middenveld houdt trainer John van 't Schip vast aan dezelfde namen. De meest defensieve speler zal Jordan Henderson zijn. De Engelsman speelde na zijn blessure twee keer negentig minuten mee tegen FC Utrecht en Aston Villa. Hij zal samen met Sivert Mannsverk het controlerende blok gaan vormen. Kenneth Taylor zal wat meer in de buurt van het vijandelijke doel moeten komen als dynamische middenvelder.

Ook in aanvallend opzicht is er één wisseling waar te nemen bij Ajax. Brobbey ontbreekt in de basiself bij de Amsterdammers en zit op de bank. Zijn plaats wordt ingenomen door Chuba Akpom. De Engelsman en Kristian Hlynsson zullen de meest aanvallende spelers zijn in de basiself van Van 't Schip. Hlynsson zal voornamelijk om Akpom heen gaan spelen. Steven Berghuis en Steven Bergwijn ontbreken nog altijd in de wedstrijdselectie van de club.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Gooijer, Šutalo, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk, Taylor; Hlynsson, Akpom.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.