Brobbey en Rensch keren tegen Volendam terug in basiself

door Gino Haverkamp 303

Bron Ajax

Brobbey en Rensch keren tegen Volendam terug in basiself

door Gino Haverkamp 303

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey keert donderdag terug in de basis bij Ajax, dat het opneemt tegen FC Volendam. Ook Devyne Rensch start in de basis, daar hij de Klassieker miste wegens een schorsing én een blessure. Verder houdt Alfred Schreuder aan vertrouwde namen. Steven Bergwijn vervangt Francisco Conceiçao in de aanval.

De meeste wijzingen zijn dus voorin te vinden. Tegen Feyenoord, afgelopen zondag, begon Conceiçao namelijk als rechtsvoor, terwijl Bergwijn hem in de rust verving. De Oranje-international vervangt hem tegen FC Volendam dus in de basiself. Brobbey viel ook in in Rotterdam, daar Mohammed Kudus aan de aftrap stond als spits. De Ghanees moet nu genoegen nemen met een plek op de bank. Dušan Tadić staat ook aan de aftrap.

Ten opzichte van de Klassieker blijft het middenveld intact. Steven Berghuis, Davy Klaassen en Kenneth Taylor blijven dus staan. Normaliter staat Edson Álvarez gepositioneerd als meest controlerende middenvelder, maar hij viel kennelijk in de smaak als centrumverdediger afgelopen weekend. Hij begint namelijk tegen FC Volendam ook achterin, samen met Rensch, Jurriën Timber en Calvin Bassey. Achter die vier is het Gerónimo Rulli die het doel verdedigt. Spelers als Owen Wijndal, Jorge Sanchéz en Jong Ajax-spelers Olivier Aertssen en Jorrel Hato zitten op de bank.

Opstelling Ajax

Rulli; Rensch, Álvarez, Timber, Bassey; Klaassen, Taylor, Berghuis; Tadić; Bergwijn, Brobbey.

Weet Davy Klaassen tegen FC Volendam voor het tweede duel op rij te scoren? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.