Álvarez over spelen als centrale verdediger: 'Dat is een bekende positie voor mij'

door Cristian de Jong 40

Bron De Telegraaf

Álvarez over spelen als centrale verdediger: 'Dat is een bekende positie voor mij'

door Cristian de Jong 40

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez heeft geen voorkeur wat betreft spelen op het middenveld of spelen in de defensie van Ajax. De Mexicaan speelt bij Ajax al geruime tijd op het middenveld, maar was de afgelopen twee wedstrijden centraal achterin te vinden. Ajax verloor tevens geen van deze duels. Daarnaast is Álvarez erop gebrand om zo snel mogelijk weer eens een zege te boeken.

Wennen aan de positie in de defensie van Ajax moest Álvarez niet. 'Ik moest weer achterin staan, maar dat is een bekende positie voor mij en ik denk dat ik prima heb gespeeld'. zegt de Ajacied in gesprek met De Telegraaf. Álvarez heeft laten zien op beide posities te kunnen spelen, maar vertelt geen duidelijke voorkeur te hebben.

'In de defensie staan is makkelijker, omdat ik dan zicht heb op het hele veld. Daartegenover staat dat ik al mijn hele leven op het middenveld sta en daar veel ervaring heb. Daarom is de ene positie niet beter dan de andere', weet Álvarez, die aangeeft dat hij speelt op de plek waar trainer Alfred Schreuder hem opstelt. 'Uiteindelijk is het de beslissing van de coach, die bepaalt waar ik speel. Voor mij is het sowieso belangrijk veel minuten te maken en ervaring op te doen, in Nederland en Europees.'

'Tweede helft tegen Feyenoord was een stuk beter'

Afgelopen zondag speelde Álvarez ook centraal achterin. In een volle Kuip speelde Ajax met 1-1 gelijk tegen Feyenoord. De Mexicaan kijkt met opgeheven hoofd terug op De Klassieker. 'Als we voortborduren op de tweede helft tegen Feyenoord, dan weet ik dat het beter wordt', geeft hij aan. Voor Álvarez was het tevens ook zijn eerste Klassieker in een bomvolle Kuip. 'Helaas konden we niet winnen. De eerste 45 minuten hadden we het moeilijk en had het beter gekund. Maar zoals jullie hebben kunnen zien, was de tweede helft een stuk beter.'

Álvarez heeft bij Ajax tegenwoordig een leidersrol binnen en buiten het veld, vertelt hij. 'Ik probeer de jonge, talentvolle spelers van Ajax op en buiten het veld aan te sturen. Met de trainer gaat de communicatie goed in het Spaans, maar ik spreek ook goed Engels.' De Ajacied is zich bewust van de mindere reeks wedstrijden en is daarom gemotiveerd om donderdagavond tegen FC Volendam een zege te boeken. 'Het is tijd voor klinkende resultaten', aldus Álvarez.

Weet Davy Klaassen tegen FC Volendam voor het tweede duel op rij te scoren? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.