Branie: Ziyech voor Antony?

door Jesse ter Haar 354

Bron Ajax Showtime

Branie: Ziyech voor Antony?

door Jesse ter Haar 354

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax won zondagmiddag met 0-1 op bezoek bij Sparta Rotterdam. Hiermee wisten de Amsterdammers geen spetterend vervolg te geven aan de prachtige overwinning op FC Groningen, maar de drie punten werden wel in de wacht gesleept. Het resultaat van afgelopen weekend is echter niet het grootste item rondom Ajax. In Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, werpen presentator Menno Pot met Ajax-watcher Dick Sintenie van Het Parool en adjunct-hoofdredacteur Jesse ter Haar een blik op de toekomst van Antony. Kan Ajax hem nog behouden en wie volgt hem op bij een vertrek?

Ajax wees al een bod van tachtig miljoen euro op de Braziliaan af, maar Manchester United lijkt terug te komen. Bedragen van honderd miljoen euro worden genoemd en dat is haast niet te weigeren voor een Nederlandse club. Tijdens Sparta Rotterdam - Ajax verving Steven Berghuis hem, maar is dat ook de keuze voor de lange termijn? Of haalt Ajax Hakim Ziyech daadwerkelijk terug?

De kwaliteiten van Ziyech staan niet in het geding, maar de club moet uitkijken voor een status van koopclub. Het Ajax-DNA moet worden bewaakt en daar heeft de club een bestuur voor. Laten we de optie Mohammed Kudus niet vergeten, want hij viel zondag zéér overtuigend in. De Ghanees is op zoek naar meer speeltijd en liet zien klaar te zijn om voor zijn kans te gaan.

Schreuder moet keuzes maken

Verder komt ook het vertrek van Perr Schuurs en het aantrekken van Ahmetcan Kaplan ter sprake, maar wat weten we nu eigenlijk al van de Turkse verdediger? Calvin Bassey gaf in ieder geval al wel positieve signalen af tijdens zijn basisdebuut voor Ajax. Staat zijn positie nog ter discussie of moet hij het vaste centrum gaan vormen met Jurriën Timber? En wat moet Alfred Schreuder nu met Daley Blind en Owen Wijndal? Kortom: meer dan genoeg te bespreken in een nieuwe editie van de Branie-podcast!

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwste aflevering nu!

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | E-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.