Branie: Mislintat is weg, maar ‘Ajax mist leiderschap in alle geledingen’

door BadembaBarrie 280

Bron Ajax Showtime

Branie: Mislintat is weg, maar ‘Ajax mist leiderschap in alle geledingen’

door BadembaBarrie 280

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

24 september 2023 gaat de geschiedenis in als een zwarte dag in de Ajaxgeschiedenis: de grootste thuisnederlaag ooit tegen aartsrivaal Feyenoord, supporters die de wedstrijd saboteren en een technisch directeur die op een zondagavond wordt ontslagen, 23 dagen na de voltooiing van zijn selectie. Branie praat na.

Het ‘crisisteam’ van presentator Menno Pot bestaat uit Bademba Barrie (redacteur Ajax Showtime), debutant Daan Sutorius (analist bij, onder meer, de Ajaxtalkshow Studio Jaxie) en Bas Soetenhorst, de Paroolverslaggever die het dossier-Mislintat onder zijn hoede heeft.

Na de dramatisch verlopen Klassieker moest er een kop rollen. Het werd die van Mislintat. 'Naar zijn handelen liep natuurlijk al een onderzoek', zegt Soetenhorst. 'Stel dat dat Mislintat deels zou hebben vrijgepleit, dan had hij een claim kunnen neerleggen. Nu ontslaat Ajax hem op andere gronden. Dat heeft zo zijn juridische voordelen voor de club, en Mislintat was toch al bijna onhoudbaar.'

'Ajax mist leiderschap in alle geledingen'

Gevoetbald werd er ook nog. Ajax-Feyenoord duurde maar 56 minuten netto, voldoende voor Feyenoord om Ajax op een onthutsende 0-3 achterstand te zetten. 'Ajax begon op het oog redelijk,” zegt Sutorius. 'Maar toen het stof van die openingsfase neersloeg, was het toch pijnlijk duidelijk: Feyenoord is een ingespeeld team, Ajax niet. Je kunt Steijn wel aanrekenen dat zelfs basale zekerheden nog volledig ontbreken.'

'Ajax mist leiderschap in alle geledingen: óp het veld en ernaast', vat Pot de crisis samen. Maar Ajax moet door. En Branie zal volgen.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.