Branie-jeugdspecial: Welke jeugdspelers zien we komend seizoen in Ajax 1?

door Thijs Zwagerman 109

Bron Ajax Showtime

Branie-jeugdspecial: Welke jeugdspelers zien we komend seizoen in Ajax 1?

door Thijs Zwagerman 109

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Tijd voor zomerstop, maar niet voordat Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, de schijnwerper nog één keer heeft gericht op De Toekomst. In de laatste podcast van het seizoen kijken presentator Menno Pot en Ajax Showtime-jeugdwatchers Bademba Barrie en Thijs Zwagerman naar de Ajaxjeugd.

Hoe hebben de jeugdteams het dit seizoen gedaan? Heeft de jeugd genoeg kansen gekregen onder scheidend hoofdtrainer Erik ten Hag? En de belangrijkste vraag: welke talenten gaan we volgend seizoen zeker terugzien in het eerste team?

Barrie en Zwagerman delen hun kennis en stellen zowat een elftal samen van spelers die 'er tegenaan zitten', zoals dat heet. Dat gaat van relatieve bekenden als Naci Ünüvar en Youri Regeer tot spelers die nog géén minuten maakten in Ajax 1, zoals Kian Fitz-Jim - “een speler op wie je verliefd kunt worden", zegt Bademba Barrie - tot het veelscorende megatalent Gabriël Misehouy - “een soort Kudus, maar dan met meer scorend vermogen en inzicht", belooft Thijs Zwagerman -.

We gaan van ze horen, komend seizoen. En van Branie trouwens ook, want de podcast keert na de zomerstop natuurlijk gewoon terug. De eerste van de nieuwe jaargang verschijnt op maandag 8 augustus online.

Branie is elke maandagmiddag rond lunchtijd te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de laatste aflevering van dit seizoen nu!

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | e-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.