Branie: ‘Het collectief druk zetten van Ajax was in Waalwijk zorgwekkend zwak’

door BadembaBarrie 180

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Het collectief druk zetten van Ajax was in Waalwijk zorgwekkend zwak’

door BadembaBarrie 180

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax won afgelopen zaterdagavond met 4-1 van RKC Waalwijk en concurrenten PSV, Feyenoord en AZ lieten allen dure punten liggen. Zodoende staat Ajax nu minimaal vier punten 'los' op de rest. Toch is er in de podcast Branie van Het Parool en Ajax Showtime altijd ruimte voor een kritische noot. Presentator Menno Pot bespreekt het met Ajax-watcher Dick Sintenie van Het Parool, Jong Ajax-watcher Bademba Barrie van Ajax Showtime en analist Sam Planting.

'Zodra Ajax voorin de bal verliest en het op hoog druk zetten aankomt, weet niemand bij Ajax wat hij doen moet en is er totaal geen organisatie', spreekt Sintenie zich uit. Planting is het eens met zijn collega in de podcast: 'Qua onderliggende data was dit een zorgwekkend slecht optreden van Ajax. Het wint dankzij twee uitblinkers, maar deze wedstrijd had echt anders kunnen aflopen. Qua defensieve organisatie had Ajax onderhand wel verder mogen zijn. Het is bijna november.'

Kian Fitz-Jim

In de podcast laat Jong Ajax-watcher Barrie zich uit over Kian Fitz-Jim. De jonge middenvelder zat op de bank tijdens het uitduel met RKC Waalwijk. Barrie blikt ook vooruit op de wedstrijd tegen Liverpool. De Engelsen kennen een mindere periode en het collectieve druk zetten wil, net als bij Ajax, op dit moment ook niet écht lukken. 'Ajax heeft eigenlijk niets te verliezen tegen Liverpool en nog wel iets te winnen.'

Planting ziet voor Ajax mogelijkheden om te 'counteren' naar een overwinning. Ajax moet met twee goals verschil van Liverpool winnen, wil het nog kans maken op overwintering in de Champions League. Anders rest maximaal de Europa League. Hoe dan ook: donderdag is Branie er weer en dan wordt teruggeblikt op de wedstrijd tegen Liverpool.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur én op de ochtend na Champions League-duels te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Weet Ajax nog hoop te houden op de knock-outfase van de Champions League door met twee doelpunten verschil te winnen van Liverpool? Zet in en verdien 8,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.