Branie: 'Als Ajax tegen Napoli dezelfde strategie kiest als in Volendam, zou dat zelfmoord zijn'

door BadembaBarrie 228

Bron Ajax Showtime

Branie: 'Als Ajax tegen Napoli dezelfde strategie kiest als in Volendam, zou dat zelfmoord zijn'

door BadembaBarrie 228

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax won afgelopen zaterdag op bezoek bij FC Volendam met 2-4. Er was 75 minuten geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Alfred Schreuder. Totdat Volendam uit het niets tweemaal scoorde. Ajax moest nog even gas geven en wist uiteindelijk de volle buit mee naar huis te nemen. Genoeg om over na te praten dus in Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, met presentator Menno Pot, Paroolverslaggever Dick Sintenie, Showtimeredacteur Bademba Barrie.

'Schreuder probeerde na de wedstrijd in Volendam te focussen op de behoorlijke 75 minuten waarin Ajax op 0-3 kwam. Maar na afloop zag je bij de spelers toch vooral irritatie over hoe het toch weer helemaal misging in de slotfase', vertelt Barrie.

Tadic scoorde tegen Volendam zijn eerste doelpunt van het seizoen. De Serviër zal echter niet in actie komen tegen Napoli wegens een schorsing. Dus zal Schreuder aanval moeten omgooien. 'Voorin zou er een driehoek kunnen staan met Steven Bergwijn, Mohammed Kudus en Brian Brobbey. Dat biedt perspectieven als je die spelers vrijheid geeft', vertelt Sintenie.

Andere strategie 

Toch wordt er geconcludeerd dat Ajax met een ander plan zal moeten komen ten opzichten van het duel met Volendam. 'Als Ajax tegen Napoli dezelfde strategie kiest als in Volendam zou dat zelfmoord zijn.' Verder vertelt Sintenie dat hij nog niet overtuigd is van het middenveld en de verdediging. 'Achter de aanval vind ik het toch kwetsbaar', aldus Sintenie.

Donderdagmiddag zal de volgende aflevering van Branie online staan. Dan een extra editie waarin er uitgebreid zal worden nagepraat over het Champions League-duel van Ajax met Napoli.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur én op de ochtend na Champions League-duels te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.