Branie: ‘Heitinga greep goed in, maar overall terechte uitschakeling’

door Thijs Zwagerman 124

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Heitinga greep goed in, maar overall terechte uitschakeling’

door Thijs Zwagerman 124

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Teleurstelling overheerst in The Morning After-editie van Branie, waar presentator Menno Pot met Ajax Showtime-redacteuren Jesse ter Haar en Thijs Zwagerman terugblikt op de Europese uitschakeling van Ajax tegen Union Berlin. Dick Sintenie, Ajax-watcher van Het Parool, belt in vanuit Berlijn.

Pot, Ter Haar en Zwagerman zagen Ajax goed beginnen, vooral door de gedurfde ingreep van trainer John Heitinga. Hij koos ervoor om Owen Wijndal te passeren, Davy Klaassen op het middenveld op te stellen en Ajax in balbezit met drie verdedigers te laten spelen. 'Daarvoor had Heitinga een goede analyse gemaakt van het heenduel. Zijn gewijzigde basisopstelling pakte goed uit', zegt Zwagerman.

Desondanks kreeg Ajax door twee ongelukkige tegendoelpunten in de eerste helft toch de deksel op de neus. Ter Haar hield daarbij vooral een naar gevoel over aan het penalty-moment. 'De arm van Bassey maakt geen beweging naar de bal en daardoor voelt het onrechtmatig. De blunder van Rulli daarna bij de 2-0 kwam totaal uit het niets. Union Berlin kreeg de bal per ongeluk voorin en er was geen sprake van een verzorgde aanvalsopzet.'

Verder bespreekt men in Branie hoe de wedstrijd langzaam doodbloedde en Ajax niet meer serieus aanspraak maakte op een aansluitingstreffer. Ook is er aandacht voor de opstootjes in de slotfase op het veld en vertelt Sintenie hoe de sfeer was in het Stadion An der alten Försterei. 'Het was heel gemoedelijk, maar niet echt een voetbalsfeer. Het had meer weg van carnaval.'

Ook na de Europese uitschakeling van Ajax gaat Branie door. Maandag is er weer een reguliere aflevering en blikken we terug op de uitwedstrijd van Ajax tegen Vitesse.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur én op de ochtend na Europese wedstrijden te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | E-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.