Branie: Ajax-Twente zorgde voor een zonnige middag in de Arena én voor Alex Kroes

door Wessel Kroon 29

Bron Ajax Showtime

Branie: Ajax-Twente zorgde voor een zonnige middag in de Arena én voor Alex Kroes

door Wessel Kroon 29

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Voor aangename verrassingen zorgde Ajax dit seizoen niet vaak, maar de thuiswedstrijd tegen FC Twente (2-1) was zo’n zeldzaam geval. De Ajaxpodcast Branie blikt terug op het duel, dat Ajax toch weer wat nieuwe perspectieven bood.

Presentator Menno Pot werpt de vraag op tafel: wat was de sleutel tot het succes(je)? Ajax Showtimeredacteur Wessel Kroon wijst op de door John van ’t Schip toegepaste systeemwissel: 'Terug naar 4-3-3. Eindelijk draaide Van ’t Schip met een omzetting een wedstrijd om.' Paroolverslaggever Jop van Kempen wenst toch ook te wijzen op de factor toeval: 'Ajax speelt zo onsamenhangend... Het muntje viel een keer de goede kant op.'

Bestuurscrisis duurt voort

Op de tribunes waren talloze spandoeken te zien: vóór de geschorste algemeen directeur Alex Kroes, tégen rvc-voorzitter Michael van Praag. Verslaggever Bas Soetenhorst, die (met Van Kempen) de bestuurscrisis volgt voor Het Parool, schuift aan om de laatste stand van zaken te duiden. Hij sprak over de bestuursraad die Kroes terug in functie wil zien en de commissarissen die dit weekend hun positie beschikbaar stelden. 'Kroes gaat terugkeren, daar begint het wel heel erg op te lijken', zegt Soetenhorst. 'Een besluit daarover kan niet wachten tot de aandeelhoudersvergadering op 21 mei.'

Het worden nog interessante weken, zowel op het veld als in de bestuurskamers. Branie blijft het nauwgezet volgen.

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.