Branie: ‘Ajax moet nog voor de winterstop vijfde kunnen staan’

door BadembaBarrie 205

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Ajax moet nog voor de winterstop vijfde kunnen staan’

door BadembaBarrie 205

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Goed was het niet in Nijmegen, maar Ajax boekte er wel zijn eerste uitzege van het eredivisieseizoen (1-2). De top vijf van de ranglijst komt in zicht. ‘Gezien het resterende programma moet Ajax met kerst vijfde kunnen staan,’ vinden ze in Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool.

Presentator Menno Pot vond NEC-Ajax een beroerde pot voetbal, maar laat zich graag milder stemmen door zijn tafelgasten Jop van Kempen (Het Parool) en Bademba Barrie (Ajax Showtime). 'Voor mooi spel zullen we nog even geduld moeten hebben', zegt Van Kempen. 'Maar ik vond wel dat Ajax verdiend won, op karakter. Dat is een belangrijke stap, als je bijvoorbeeld even terugdenkt aan de 2-2 in Almere.'

Van Kempen praatte in Nijmegen kort met Lasse Schöne (en vertelt daarover in de podcast). De schijnwerper gaat ook op Marijn Beuker, de nieuwe ‘directeur voetbal’, wiens komst door Ajax officieel bekendgemaakt is. Onder hem zal het technische beleid, veel meer dan onder Marc Overmars en Sven Mislintat, uitgaan van wat er op De Toekomst rondloopt.

Ahmetcan Kaplan

Over De Toekomst gesproken: bij Jong Ajax maakt verdediger Ahmetcan Kaplan steeds meer indruk. 'Hij laat op het moment zien dat hij eigenlijk al te goed is voor Jong Ajax', zegt Bademba Barrie, die er ook voor pleit om de jongelingen Ar’jany Martha en Kristian Hlynsson nu écht te laten staan, ook tegen AEK in Europees verband. 'Ze doen het gewoon beter dan aankopen als Sosa en Forbs. Van ’t Schip moet echt voor ze kiezen.'

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bademba Barrie (X: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Ajax telt met de Ajax Cadeaukalender af tot kerstavond 2023!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.