Branie: ‘Eindelijk weer eens echt genoten van Taylor en Berghuis bij Ajax’

door Wessel Kroon 61

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Eindelijk weer eens echt genoten van Taylor en Berghuis bij Ajax’

door Wessel Kroon 61

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis en Kenneth Taylor kregen de laatste tijd veel kritiek bij Ajax, maar zaterdag excelleerden ze tegen Vitesse. Ajax legde eindelijk weer eens iets op de mat dat – bij vlagen – op een voetbalshow leek, won met ruime cijfers (5-0) en klauterde het linkerrijtje binnen. Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool, praat na.

Presentator Menno Pot constateert dat Taylors spel zich een stuk hoger op het veld afspeelde, dichter bij het doel, waar hij wél goed rendeert. Paroolverslaggever Jop van Kempen en Ajax Showtimeredacteur Wessel Kroon zagen dat ook. 'Het heeft ook te maken met de werkwijze van John van ’t Schip', zegt Van Kempen. 'Hij werkt aan de fitheid van de ploeg en streeft naar een hogere intensiteit. Dat is vereist om het gewenste voetbal te kunnen spelen.'

De Branietafel genoot van het gelegenheidsduo in het verdedigingshart: Devyne Rensch en Jorrel Hato (‘twee Timbertypes’), maar ook van de energieke Kristian Hlynsson op het middenveld. Waarover was Van ’t Schip zo ontevreden in de rust? Was Ajax nou zo goed of Vitesse zo slecht? Wat zal donderdag, in Marseille tegen Olympique, echt nog beter moeten? Het komt allemaal aan bod in Branie. Vrijdag, daags na Olympique Marseille-Ajax, is er weer een extra ‘Europese’ editie van de podcast.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.