Branie: ‘Ajax moet deze zomer zijn verlies nemen en doorselecteren’

door Bart Veenstra 330

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Ajax moet deze zomer zijn verlies nemen en doorselecteren’

door Bart Veenstra 330

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax' gifbeker lijkt dit seizoen nog altijd niet leeg. Zondag ging de ploeg met 3-0 onderuit bij PSV en zodoende is de tweede plaats in de Eredivisie nu voor de Eindhovenaren. In Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, praat presentator Menno Pot na met Parool-verslaggever Dick Sintenie en Bart Veenstra, hoofdredacteur van Ajax Showtime.

In deze nieuwe aflevering van Branie viel er na zondag genoeg te bespreken. Wat ging er mis bij Ajax? Was er een speler van Ajax die wél voldeed en wat is er toch met Steven Bergwijn aan de hand? En hoe is het mogelijk dat reserve-aanvoerder Jurriën Timber na afloop van de wedstrijd aangaf dat Ajax 'niet ready' was.

Duidelijk wordt tijdens Branie dat er in de zomer flink doorgeselecteerd moet worden. 'Ajax moet in de zomer de spelers kritisch evalueren en waar nodig zijn verlies nemen', zegt Sintenie. 'De vraag moet zijn: is deze speler goed genoeg voor het niveau dat Ajax nastreeft? Zo nee, dan moet de club afscheid van die speler nemen.'

Wat moet Ajax doen met Bergwijn?

Een speler die tegenviel tegen PSV was Bergwijn. De vraag is of Ajax afscheid van hem moet nemen. Veenstra ziet dat de buitenspeler, zeker voor zijn transfersom van ruim 31 miljoen euro, tegenvalt. 'Maar we weten ook wat hij kan en welke potentie hij heeft. Het is een mentaal iets en het ontbreekt hem nu aan zelfvertrouwen, maar ik zou hem wel behouden. Het kan volgend seizoen ook zomaar wel lukken.'

Daarnaast gaat het ook over trainer John Heitinga. Net als in de voorgaande weken kan zijn toekomst niet onbesproken blijven. De vraag is: blijft Heitinga trainer van Ajax of kiest de club straks toch voor een andere hoofdtrainer?

Aankomende zondag spelen PSV en Ajax opnieuw tegen elkaar. Dan strijden beide teams om de winst van de TOTO KNVB Beker. Hoe zit het met het vertrouwen? Veenstra: 'Ik heb er een hard hoofd in, maar met Álvarez en misschien Kudus is er wel wat meer mogelijk.' Sintenie vult aan: 'Ik zie het als een wedstrijd op zichzelf', zegt Sintenie. 'PSV was eigenlijk ook gewoon zwak. Maar het seizoen is sowieso mislukt.'

Vanaf nu krijgen luisteraars van Branie 10 euro korting op Voetbaltrips.com! Wil jij een mooie voetbalreis maken? Klik dan hier en gebruik de speciale kortingscode ajaxshowtime, zodat je een gave trip kunt maken met 10 euro korting per persoon!

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.