Branie: ‘Ajax mist in Eindhoven zijn beste verdediger en zijn enige kopper’

door Jesse ter Haar 187

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Ajax mist in Eindhoven zijn beste verdediger en zijn enige kopper’

door Jesse ter Haar 187

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax en PSV deden in het afgelopen weekeinde wat er van hen verwacht wordt: winnen van de kleintjes. Waar PSV met 2-3 won bij FC Volendam, won Ajax met 3-1 van FC Emmen. Zondag staan de twee ploegen tegenover elkaar in Eindhoven, een week later volgt ook nog de bekerfinale. Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, blikt vooruit naar de topper van volgende week, naar de bekerfinale én naar volgend seizoen.

Ajax moet het zondag in Eindhoven doen zonder de geschorste Edson Álvarez. Dick Sintenie van Het Parool noemt dat 'een probleem'. 'Álvarez is Ajax’ beste verdediger en ook de enige kopper', zegt Sintenie. In Branie, waar ook presentator Menno Pot en Jesse ter Haar, adjunct-hoofdredacteur van Ajax Showtime te gast zijn, hebben het ook over Ajax - FC Emmen, de rollen van Jorge Sánchez en Florian Grillitsch en de uitstekende statistieken van Dusan Tadic. De vraag is: wat wordt volgend seizoen zijn rol?

Wie is volgend seizoen de trainer van Ajax?

Net als in de afgelopen weken gaat het in Branie ook over John Heitinga. Moet hij blijven of? 'Ik zou het een Van Nistelrooij-achtige gok vinden', zegt Pot. 'En ik vind dat Ajax dat op dit moment niet moet doen.' Ter Haar vult aan: 'Aan de andere kant: Ajax heeft nu een Duitse technisch directeur. Dan is een trainer met het Ajax-DNA misschien wel gewenst.'

Volgende week maandag is Branie er uiteraard weer. Dan blikt men terug op de wedstrijd tussen PSV en Ajax en weten we veel meer over de strijd om dat felbegeerde Champions League-ticket. Voor nu is het tijd om terug te blikken op het afgelopen weekeinde en vooruit te blikken richting PSV met de nieuwste aflevering van Branie!

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | E-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.