Van Hanegem: 'Ajax moet zonder die gozer ook sterker zijn dan PSV'

door Bart Veenstra 31

Bron Algemeen Dagblad

Van Hanegem: 'Ajax moet zonder die gozer ook sterker zijn dan PSV'

door Bart Veenstra 31

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem vindt dat er te veel heisa wordt gemaakt richting de aanstaande topper tussen PSV en Ajax. De oud-Feyenoorder laat in zijn column in het Algemeen Dagblad blijken niet bepaald onder de indruk van PSV te zijn en daarnaast geeft hij aan dat Ajax ook zonder de geschorste Edson Álvarez sterker moet zijn dan de Eindhovenaren.

In zijn column blikt Van Hanegem onder meer vooruit op de topper tussen PSV en Ajax. 'Daar zie ik al dagenlang promotiefilmpjes van voorbijkomen. Die partij moet je echt beleven, hoor ik. Nou, ik heb mij weer eens aan negentig minuten PSV gewaagd tegen Volendam. Het is echt zo slecht, ze winnen alleen omdat ze betere spelers hebben en jongens die een wedstrijd kunnen beslissen. Maar Volendam heeft meer idee van hoe ze willen voetballen dan PSV', spreekt Van Hanegem duidelijke taal.

Volgens de voormalig Oranje-international denkt men bij PSV dat de bekerfinale en een eventuele tweede plek het seizoen wel goed maken. 'In de beker hebben ze tegen de lamme en de blinde gespeeld en ik zie ze eerlijk gezegd niet van Ajax winnen. Die ploeg voetbalt ook veel minder dan in het verleden, maar daar hebben ze nog wel altijd een idee. Ze kunnen het alleen nu even niet uitvoeren zoals voorheen. De kracht van Ajax was altijd dat ze de lat hoog legden. Dus een tweede plek en een bekerfinale, dat is daar simpelweg onder de maat. Dat maakt je beter op lange termijn. Bij PSV zijn ze met dezelfde prestatie straks niet ontevreden. Dat is het verschil.'

'Ajax moet zonder die gozer ook sterker zijn dan PSV'

Ajax moet het zondag in Eindhoven wel doen zonder Álvarez. Van Hanegem zag het al van mijlenver aankomen. 'Dat zat er een keer in als je wekelijks schoppend door de Eredivisie trekt, ook tegen een club als Emmen. Maar dat hoeft het verschil niet te maken. Ook zonder die gozer zou Ajax sterker moeten zijn. Maar laten we ons er niet te veel van voorstellen en ons niet gek laten maken door de televisiezender die net doet alsof de Champions League-finale zondag in Eindhoven wordt afgewerkt. Deze twee ploegen staan een straatlengte achter Feyenoord en die begonnen dit seizoen met een vrijwel volledig nieuw elftal. Dan weet je: Ajax en PSV hebben het gewoon heel slecht gedaan.'

Poll: Wat is jouw verwachting voor PSV - Ajax?
0%
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.