Branie: Ajax leeft plotseling op: toch nog tweede?

door Jesse ter Haar 95

Bron Ajax Showtime

Branie: Ajax leeft plotseling op: toch nog tweede?

door Jesse ter Haar 95

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax kwam goed voor de dag tegen FC Utrecht en dit resulteerde in een 3-1 overwinning voor de Amsterdammers. Door het puntenverlies van PSV - in eigen huis tegen sc Heerenveen - is Champions League-voetbal nog niet uit zicht voor Ajax en er wacht een spannende laatste speelronde in de Eredivisie.

In de nieuwe aflevering van de podcast Branie, de Ajax-podcast van Het Parool en Ajax Showtime, praten presentator Menno Pot, Paroolverslaggever Dick Sintenie en Jesse ter Haar, adjunct-hoofdredacteur van Ajax Showtime, na over de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Op de vraag of Ajax een goede wedstrijd speelde of dat FC Utrecht een slechte dag kende is Sintenie duidelijk. 'Ik ga dan altijd goed kijken naar de felheid van de tegenstander: de bereidheid om te lopen, de wil om duels te winnen. Die was er bij FC Utrecht wel. Ajax speelde echt goed', concludeert de verslaggever van Het Parool. Hij looft daarnaast de rol bij Ajax van trainer John Heitinga. Sintenie concludeert dat spelers als Bergwijn, Wijndal en Brobbey opleven bij de Amsterdammers sinds de aanstelling van de oefenmeester. 'Daar moet je die veelbesproken John Heitinga toch credits voor geven. Dat heeft hij goed gedaan.'

'Tegendoelpunt was niet alleen de fout van Hato'

Naast de wedstrijd worden ook het afscheid van Maarten Stekelenburg en Michael Reiziger besproken. Algemeen directeur Edwin van der Sar kon rekenen op een striemend fluitconcert op het moment dat hij een speech aan het geven was voorafgaand aan de wedstrijd om de twee te bedanken voor hun bewezen diensten bij Ajax. Het sterke spel van Jorrel Hato wordt ook benoemd en Ter Haar is niet van mening dat het tegendoelpunt alleen zijn fout was. 'Ik kijk toch ook naar de twee à drie Ajacieden die aan kwamen lopen, maar Hato niet hielpen.'

Vanaf nu krijgen luisteraars van Branie 10 euro korting op Voetbaltrips.com! Wil jij een mooie voetbalreis maken? Klik dan hier en gebruik de speciale kortingscode ajaxshowtime, zodat je een gave trip kunt maken met 10 euro korting per persoon!

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | E-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.