Branie: Ajax kan zich schrap zetten: 'Man United komt nog wel terug voor Antony'

door Bart Veenstra 590

Bron Ajax Showtime

Branie: Ajax kan zich schrap zetten: 'Man United komt nog wel terug voor Antony'

door Bart Veenstra 590

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax is nu écht begonnen aan het seizoen. De ploeg van trainer Alfred Schreuder won in een duel met twee gezichten van Fortuna Sittard (2-3). In de eerste aflevering van een nieuw seizoen Branie blikt presentator Menno Pot met Ajax-watcher Dick Sintenie van Het Parool en Ajax Showtime-hoofdredacteur Bart Veenstra terug op deze wedstrijd en de huidige stand van zaken rondom Ajax.

Er is veel gebeurd deze zomer bij Ajax. Meerdere spelers bij de Amsterdamse club vertrokken deze zomer, waaronder ook enkele grote namen. Hier tegenover stonden meerdere aankopen, die tot nu toe al meer dan 85 miljoen euro hebben gekost. In Branie wordt besproken wat deze aankopen toevoegen aan Ajax, terwijl er ook een koppeling gemaakt wordt naar de jeugdopleiding. Is het doen van deze aankopen slecht nieuws voor de jeugdspelers?

In Branie worden ook de vele mogelijkheden van Schreuder besproken. Het kan niet anders dat enkele grote namen op de bank terechtkomen. Maar welke spelers moeten nou écht vrezen voor hun plek? Zijn dat Daley Blind en Dusan Tadić of helemaal juist niet? In Branie hoor je het antwoord.

Verkeerde opstelling tegen Fortuna Sittard?

Dat je met heel veel goede spelers toch voor de verkeerde opstelling kan kiezen, bleek in het uitduel met Fortuna Sittard. Ajax presteerde voor rust niet en na enkele wijzigingen in de rust speelde Ajax een prima tweede helft. Na afloop gaf Schreuder ook eerlijk aan dat hij niet de juiste opstelling had gekozen. In Branie hoor je wat Pot, Sintenie en Veenstra hiervan vinden.

Uiteraard gaat het daarbij ook over Brian Brobbey. De spits keerde deze zomer definitief terug en bewees als invaller direct weer zijn waarde voor Ajax. Moet Brobbey permanent in de basis staan? En zo ja, waarom?

Tot slot wordt ook een uitstapje naar Engeland gemaakt. In de Premier League kende voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag een teleurstellend debuut door met zijn nieuwe club Manchester United te verliezen van Brighton & Hove Albion. Komt het nog goed met Manchester United en wat moet er anders? Gaan de Engelsen straks toch nog een keer aankloppen voor Antony?

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties