Branie: ‘Ajax blijft los zand, maar het wonder van Bodø is wel waardevol’

door BadembaBarrie 105

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Ajax blijft los zand, maar het wonder van Bodø is wel waardevol’

door BadembaBarrie 105

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax voetbalde 120 minuten lang belabberd tegen FK Bodø/Glimt, maar in Noorwegen, boven de poolcirkel, ontsnapte de ploeg op wonderlijke wijze dankzij een schot van Kenneth Taylor dat eigenlijk een voorzet was: 1-2. Ajax bekert nog even door in de Conference League. De Ajaxpodcast Branie blikt in een extra ‘Europese’ vrijdageditie terug op een van de vreemdste avonden uit de Ajaxgeschiedenis.

Presentator Menno Pot, Paroolverslagger Jop van Kempen en Ajax Showtimeredacteur Bademba Barrie worden er soms wat melig van: Ajax vertoonde in Bodø geen enkele samenhang, probeerde de verdediging gesloten te houden, maar moest de Noren alsnog handenvol grote kansen toestaan. Voorin speelde Ajax hoegenaamd niets klaar.

'Het leek wel een kraker om een periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie'. gniffelt Pot, die betoogt dat deze overwinning voor Ajax wel degelijk heel waardevol is. 'Zo’n euforiemoment in een Europees uitduel, waarbij het kwartje voor Ajax een keer de goede kant op valt, dat kan de ploeg echt goed doen.'

Reportage vanuit Bodø

Over euforie gesproken: regelmatige Braniegast Wessel Kroon was bij de wedstrijd in Bodø aanwezig (met zijn moeder!). De man van de techniek, Samme Kors, maakte een prachtige reportage van de audio-opnamen die Kroon in Noorwegen maakte stuurde.

En toch: aan pijnlijke conclusies valt toch ook niet te ontkomen. Van Kempen: 'Ajax is nog altijd los zand. Voetballend bood deze wedstrijd bar weinig aanknopingspunten.' Maandag is er een nieuwe Branie, over de volgende Conference Leaguetegenstander van Ajax én de zware uitwedstrijd tegen AZ, die voor zondag op het programma staat.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bademba Barrie (X: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.