Bounida grote man bij Ajax O17; Van der Vaart trefzeker bij officiële debuut

door Timo Suur 250

Ajax O17 heeft zaterdag een klinkende overwinning geboekt tegen de leeftijdsgenoten van PSV O17. Mede door een hattrick van Rayane Bounida werden de Eindhovenaren aan de kant gezet. Ajax O18 speelde op bezoek bij AZ O18 met 1-1 gelijk. Damian van der Vaart was verantwoordelijk voor de Amsterdamse goal. Ajax O15 kwam bij Sparta Rotterdam knap terug van een 4-0 achterstand. De talenten wonnen uiteindelijk met 4-5.

FT | Ajax O17 - PSV O17 (5-2)

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag op Sportpark de Toekomst een overtuigende zege geboekt op PSV O17. De Amsterdammers waren met 5-2 te sterk voor de bezoekende ploeg. Bij Ajax O17 was Rayane Bounida de grote man met een hattrick. De andere twee doelpunten werden gemaakt door Mylo van der Lans en Lasse Abildgaard

In de vijfde minuut wist Van der Lans al de score te openen voor Ajax O17. Na een lange periode zonder grote kansen wist Bounida in de 37ste minuut de voorsprong uit te breiden voor de thuisploeg. De aanvallende middenvelder kreeg de bal voor zijn voeten na goed druk zetten van de Amsterdammers. In de tweede instantie vond zijn schot, niet helemaal goed geraakt, de kruising: 2-0.

Hiermee was het nog niet voorbij in de eerste helft, want drie minuten later vond Bounida opnieuw het doel met een overtuigend schot in de verre hoek. Nog voor rust wist de Belg een hattrick te maken. Hij wist zichzelf schitterend vrij te spelen in het strafschopgebied en schoot vervolgens hard en laag raak. Vlak na de rust wist Abildgaard zijn eerste doelpunt te maken in Amsterdamse dienst. Na een schitterende aanval kreeg de Deen de bal. Hij draaide weg bij zijn tegenstander en schoot laag in de korte hoek raak.

De rest van de wedstrijd ging PSV O17 op zoek naar eretreffers en in de 70ste minuut wisten ze op het scorebord te komen. Een indraaiende voorzet werd keurig binnengekopt door een middenvelder. Een kleine tien minuten later was het opnieuw raak voor de bezoekers na een schot van net buiten het strafschopgebied. Hiermee werd de eindstand op 5-2 gezet. In de eerste helft waren de Amsterdammers niet te stoppen, terwijl de wedstrijd in het tweede bedrijf gelijkwaardiger was.

Van der Velde; Beekman, Van der Lans (65' Enoh), Bouwman, Pereira da Gama (46' Oldenstam); Steur, Bounida, Johnson; Joao da Silva (71' Mechrouh), Ünüvar (71' Kovacs), Abildgaard.

Mechrouh, Enoh, Kovacs, De Koning, Concincion, Oldenstam, El Hani.

5-2 PSV O17 (78')

- Voor Lasse Abildgaard betekende deze wedstrijd zijn officiële debuut in Amsterdamse dienst!

FT | AZ O18 - Ajax O18 (1-1)

Ajax O18 heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij de leeftijdsgenoten van AZ. De Amsterdammers kwamen vlak na rust op voorsprong dankzij een doelpunt van Damian van der Vaart, maar AZ O18 kwam snel op gelijke hoogte.

In het begin van de wedstrijd lag het tempo hoog en er werden veel kleine overtredingen gemaakt. Hierdoor werden er geen grote kansen gecreëerd door beide ploegen. Ajax O18 wist steeds meer de thuisploeg onder druk te zetten, maar tot echt grote kansen kwamen ze niet. Na een halfuur spelen was Van der Vaart dicht bij de openingstreffer. Een voorzet van de aanvaller raakte via de vingertoppen van de AZ-doelman op de bovenkant van de lat.

Tien minuten voor rust kreeg AZ O18 een grote kans op de openingstreffer na een fout in de opbouw van Ajax O18. De rechtsbuiten van de thuisploeg wist deze fout echter niet af te straffen, want zijn poging belandde via de paal in de handen van Ajax-doelman Tommy Setford. Al snel in de tweede helft wist Ajax O18 op voorsprong te komen dankzij Van der Vaart. Hij kreeg de bal van Rico Speksnijder en schoot de bal in de verre hoek.

Na de openingstreffer kregen beide ploegen een grote kans op een doelpunt, maar een aanvaller van AZ O18 zag dat zijn poging door Ajax-verdediger Nick Verschuren op spectaculaire wijze werd voorkomen. De bezoekers kregen via Olaf Gorter een hele grote kans om de score te verdubbelen, maar de middenvelder zag zijn poging gekeerd worden. In de 84ste minuut moest de thuisploeg verder met tien man. Ajax counterde via Faberski gevaarlijk. De Pool leek met Wolff aan zijn zijde alleen op de keeper af te gaan, maar een verdediger van AZ voorkwam dat door middel van een overtreding en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Ajax drong nog wel aan en bracht voor de slotminuten ook een extra aanvaller in, maar het doel werd niet meer getroffen en zodoende eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Opstelling Ajax O18:

Setford; Ugwu, Henry (70' Janse), Verschuren, Jetten; Alders, Speksnijder, Gorter (70' Appiah); Van der Vaart (61' Wolff), Konadu, O'niel (61' Faberski).

Wissels Ajax O18:

Reverson, Janse, Van de Pavert, Appiah, Faberski, Wolff, Ouazane.

0-1 Damian van der Vaart (48')
1-1 AZ O18 (62')

- Dies Janse is bezig aan een uitstekende ontwikkeling bij Ajax. Lees hier de nieuwe Kweekvijver over het talent!
- Voor Damian van der Vaart betekende deze wedstrijd zijn officiële debuut in Amsterdamse dienst!
- In de 84ste minuut moest AZ O18 verder met tien man na een tweede gele kaart.