Blind wordt op 27 december voorgedragen als technisch commissaris bij Ajax

door NielsOpdam 34

Bron Ajax

Blind wordt op 27 december voorgedragen als technisch commissaris bij Ajax

door NielsOpdam 34

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Danny Blind wordt op 27 december voorgedragen als technisch commissaris in de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax, zo meldt de Amsterdamse club via de officiële kanalen. Ajax heeft voor die dag een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders uitgeschreven.

Blind werd eind oktober al voorgedragen als nieuw lid van de RvC van Ajax. De Amsterdammers zochten nog naar een geschikte datum voor de vergadering. De voormalig aanvoerder van Ajax wordt nu op woensdag 27 december voorgedragen aan de aandeelhouders van de Amsterdamse club. Blind was eerder al 'voetbalman' binnen de RvC van Ajax.

De oud-verdediger nam twee jaar geleden afscheid van de raad, omdat hij assistent-trainer van Louis van Gaal werd bij het Nederlands elftal. Met Oranje ging hij naar het WK in Qatar, waarna hij eind vorig jaar besloot niet terug te keren bij Ajax. Nu Van Gaal als adviseur van de RvC is teruggekeerd, volgt Blind ook en neemt hij weer zitting in de RvC.

Van Praag en Van Wijk worden vrijdag voorgedragen

Ajax heeft voor aankomende vrijdag al een Algemene Vergadering voor Aandeelhouders uitgeschreven. Tijdens die vergadering worden Michael van Praag en Leo van Wijk voorgedragen als nieuwe leden van de raad. Van Praag is de beoogd opvolger van voormalig RvC-voorzitter Pier Eringa, die na de afgelopen transferzomer vertrok bij de Amsterdamse club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.