Blind reageert op interesse voor Bergwijn: 'Verantwoordelijkheid ligt in principe bij technische leiding'

door Brent Tomassen 66

Bron Ziggo Sport

Blind reageert op interesse voor Bergwijn: 'Verantwoordelijkheid ligt in principe bij technische leiding'

door Brent Tomassen 66

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Danny Blind kan op dit moment nog niet zeggen hoe het technische beleid van Ajax er voor de komende maanden gaat uitzien. De oud-verdediger wordt voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen van de Amsterdamse club, maar geeft aan dat de plannen op technisch vlak nog verder moeten worden uitgewerkt.

'Ik denk dat het voor de hele Ajax-organisatie belangrijk is dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over welke mensen op welke posities terechtkomen', vertelt Blind bij Ziggo Sport. 'Dan kun je pas door. Op het veld kun je in de winter pas iets doen. Je kunt er niet weer acht halen, dus we moeten een goede analyse op het team loslaten en afvragen: wat kunnen we nog doen in de winter?'

Ook de interesse van Al Ettifaq in Steven Bergwijn wordt voorgelegd aan Blind, die er op het moment weinig over kan zeggen. 'In principe ligt die verantwoordelijkheid bij de technische leiding van Ajax. Maar dat is moeilijk, want er is nog geen technisch directeur en ook geen algemeen directeur. Het is moeilijk om daar echt concrete beslissingen over te nemen met elkaar, maar het is wel nodig. Dat vraagt veel overleg', aldus de oud-voetballer.

'We dachten aanvankelijk dat hij de Eredivisie was ontgroeid'

Collega Ronald de Boer is van mening dat Ajax mee moet werken aan een transfer van Bergwijn naar Saudi-Arabië. ' Zeker als je er nog wat aan kunt verdienen, denk ik dat het een mooie deal is. Het is nu niet zo dat Steven de sterren van de hemel speelt. We dachten aanvankelijk dat hij de Eredivisie was ontgroeid, maar het is nu een stuk minder.'

Weet Ajax zondag tegen PSV een punt te pakken? Zet in en verdien zes keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.