Danny Blind voorgedragen als nieuw lid RvC

door Roemer Smid 451

Danny Blind voorgedragen als nieuw lid RvC

door Roemer Smid 451

Laatst geüpdatet

Danny Blind is voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen, zo meldt Ajax maandagochtend via officiële kanalen. Over de voordracht wordt besloten op een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA). De 62-jarige Blind moet als 'voetbalman' zitting nemen in de RvC.

Nadat eerder bekend werd dat Louis van Gaal Blind wilde toevoegen aan de RvC is nu de kogel door de Kerk, Blind wordt officieel voorgedragen. Als Blind ook daadwerkelijk toetreedt tot de RvC van Ajax bekleedt hij een functie to minimaal 2027 (tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2027).

Danny Blind stopte in augustus 2021 bij Ajax om als assistent van Van Gaal bij het Nederlands elftal aan de slag te gaan. Hij was deel van de technische staf van Oranje op het WK in Qatar. Onlangs gaf Blind bij Ziggo Sport aan dat 'er nog een hoop moet gebeuren' bij Ajax. Daarnaast zei hij dat de functies van algemeen directeur en directeur voetbalzaken de meeste prioriteit hebben.

Danny Blind bij Ajax

Blind won in 1995 als aanvoerder de Champions League met Ajax, daarnaast werd hij als speler vijf keer kampioen. Na zijn loopbaan vertolkte hij meerdere rollen binnen de club, waaronder in de RvC. Vanaf de winter van 2005 tot en met de zomer van 2006 was Blind de hoofdtrainer van Ajax. Hij won in 2006 de KNVB Beker.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.