Bergwijn vond Ajax goede tweede helft spelen: 'We waren scherp en zaten erbovenop'

door Jon van Dam 62

Bron NOS, ESPN

Steven Bergwijn is opgelucht dat Ajax heeft kunnen winnen van FC Twente. De aanvoerder van Amsterdammers hield na de verloren Klassieker een vervelend gevoel over en is blij dat zijn ploeg iets terug kon doen voor alle Ajax-supporters.

'Na wat er vorige week in Rotterdam is gebeurd, is het natuurlijk heerlijk dat je hier wint', zo geeft Bergwijn aan in gesprek met de NOS. 'Het was een verschrikkelijke week voor iedereen die van Ajax houdt. Iedereen zat in zak en as. We konden niet wachten om het recht te zetten en een nieuwe wedstrijd te spelen. Ik ben gewoon blij dat we deze wedstrijd winnen.'

In de achtste minuut van de wedstrijd kreeg Bergwijn op aangeven van Brian Brobbey een grote kans. Echter vond hij keeper Lars Unnerstall op zijn weg. Tegenover ESPN deelt Bergwijn complimenten uit aan de Duitse goalie van FC Twente. 'Als je zo'n kans krijgt moet hij zitten. Natuurlijk pakt hij hem ook goed, dat moet ik ook zeggen.'

Bergwijn, die deze week opnieuw vader werd, geeft aan veel afleiding te hebben gehad. 'Er zijn ook nog andere dingen dan voetbal. Het is natuurlijk prachtig. Alleen weinig slaap, maar het is mooi.' Bergwijn is van mening dat Ajax slecht voor de dag kwam in de eerste helft. 'We speelden heel passief, geen agressie. Dan kom je nog op een 0-1 achterstand ook. Ik denk dat we een hele goede tweede helft hebben gespeeld. Agressiever, borst vooruit, dan kunnen we het iedereen lastig maken.'

'In de rust werd er gezegd dat het veel agressiever moest', vervolgt de linksbuiten van Ajax. 'We wilden niet weer afgaan. Vanaf de eerste minuut van de tweede helft waren we scherp en zaten we erbovenop. Dat het publiek er dan ook nog fantastisch achter staat, dat helpt dan ook. Ik denk dat we de supporters iets moesten geven, en dat hebben we ook gedaan.'

Bergwijn voelde spanning voor beslissende penalty

Bergwijn, die vanaf de penaltystip de winnende treffer scoorde voor Ajax, is eerlijk over de spanning die hij voelde tijdens dat moment. 'Ik moet eerlijk zeggen dat er bij strafschoppen altijd wel wat druk bij komt kijken. Ik probeer gewoon zo rustig mogelijk te blijven, goed te kijken en hem binnen te schieten.' Tijdens het duel met Feyenoord leek Bergwijn een slaande beweging te maken richting verdediger Bart Nieuwkoop. Zelf wil hij er niet te lang bij blijven stilstaan. 'Ik wilde het niet doen. Ik wilde hem van me af duwen. Ik denk dat het meer op een slaande beweging leek. Voetbal is emotie en soms doe je domme dingen', aldus de aanvaller.