Berghuis over Klassieker: 'Geen enkele speler wil zo'n wedstrijd op de mat leggen'

door Jon van Dam 205

Berghuis over Klassieker: 'Geen enkele speler wil zo'n wedstrijd op de mat leggen'

door Jon van Dam 205

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis baalt van de ruime nederlaag die Ajax leed in de Klassieker. De Ajacied zag dat zijn ploeg geen vuist kon maken tegen de regerend landskampioen. De 31-jarige aanvaller annex middenvelder kijkt in gesprek met de NOS terug op de hectische week.

'Natuurlijk zijn middagen als vandaag en zondag geen makkelijke dagen. De fysieke reactie op zondag ook niet. Het speelt allemaal in je hoofd mee en daarin hebben we het heel lastig. We kunnen niet veel meer doen dan hard blijven werken. Het enige wat ik kan doen, is alles proberen om de situatie te verbeteren en ik denk dat ik voor elke speler spreek. Geen enkele speler wil zulke wedstrijden op de mat leggen. Op naar zaterdag, naar RKC', zegt de creatieveling.

Berghuis ziet Ajax-spelers goed connecten: 'Alleen op het veld hebben we het lastig'

Mede door het vertrek van Sven Mislintat en Pier Eringa is het enorm onrustig bij Ajax. Berghuis sluit niet uit dat de huidige situatie invloed heeft gehad op de prestaties van Ajax. 'Dat is moeilijk te zeggen. Ik denk dat het wel invloed heeft gehad omdat heel veel jongens ook door diezelfde Sven zijn gehaald natuurlijk. Dat is niet een goede basis om op te werken, maar daarin doen we wel ons best. We 'connecten' als personen goed onder elkaar, alleen op het veld hebben we het gewoon lastig.'

Tegenover ESPN kon Berghuis niet precies zeggen wat hij van Maurice Steijn vindt. Ook bij de NOS wordt de linkspoot weer gevraagd of hij nog perspectief ziet in de samenwerking met de trainer. 'Dat soort vragen zijn niet voor mij bestemd. Ik weet eigenlijk ook niet bij wie je daarvoor moet zijn op dit moment. Niet bij mij in ieder geval.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.