Berghuis 'heel blij' met komst Henderson: 'Gaat van grote toegevoegde waarde zijn'

door BadembaBarrie 31

Bron Ajax Showtime

Berghuis 'heel blij' met komst Henderson: 'Gaat van grote toegevoegde waarde zijn'

door BadembaBarrie 31

Bron Ajax Showtime

Steven Berghuis is ‘heel blij’ met de komst van Jordan Henderson naar Ajax. De linkspoot sprak op de persconferentie na afloop van de 3-2 nederlaag bij sc Heerenveen lovende woorden over zijn nieuwbakken teamgenoot. Hoewel Berghuis het lastig vindt om de impact en het belang van zijn nieuwbakken teamgenoot precies onder woorden te brengen, voorspelt hij wel dat Henderson van ‘grote toegevoegde waarde’ gaat zijn.

‘Dat vind ik moeilijk om nu zo na de wedstrijd te zeggen’, stelt Berghuis, gevraagd naar het verschil dat Henderson tot nu toe binnen het team gemaakt heeft. De aanvoerder van Ajax is wel enorm te spreken over de Engelsman. ‘Ik ben heel blij met zijn komst en ik denk dat hij van grote toegevoegde waarde gaat zijn voor onze selectie en voor het moment waarin we zitten’, aldus Berghuis. ‘Hij is een hele goede speler en karakter voor onze ploeg.’

Waar Henderson voor extra ervaring moest zorgen bij Ajax, is er in Steven Bergwijn juist één van de meer ervaren spelers weggevallen. Zo is Berghuis weer of nog altijd één van de weinige ervaren spelers in de basis bij Ajax. Zeker in wedstrijden als die tegen Heerenveen wordt er dan extra naar hem gekeken. Berghuis legt uit hoe hij zijn verantwoordelijkheid probeert te pakken. ‘Niet anders dan normaal: doen wat er gevraagd wordt, hard werken en elkaar helpen. Verder niet zoveel.’

Berghuis komende periode aanvoerder

Berghuis nam op de persconferentie plaats als aanvoerder. Er gingen geluiden op dat Henderson dat wellicht zou worden, na het wegvallen van Bergwijn. John van ’t Schip bevestigde echter dat de Berghuis aanvoerder is zolang Bergwijn geblesseerd is. In die rol zal Berghuis Ajax in ieder geval langs FK Bodø/Glimt moeten leiden. Bergwijn ligt er naar verwachting de rest van februari en nog een deel van maart uit.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: b.barrie@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.