Berghuis blij met duels tegen Ludogorets Razgrad: 'Kan zulke wedstrijden zeker goed gebruiken'

door Jon van Dam 40

Bron Ajax

Berghuis blij met duels tegen Ludogorets Razgrad: 'Kan zulke wedstrijden zeker goed gebruiken'

door Jon van Dam 40

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis is blij om weer van waarde te kunnen zijn voor Ajax. De creatieveling mist de eerste drie competitieduels door een schorsing, maar kon tegen Ludogorets Razgrad weer meedoen met de ploeg van Maurice Steijn. Tegenover Ajax TV gaat Berghuis in op de seizoenstart en de samenstelling van de selectie.

‘Het is een aparte seizoenstart. Ik heb een aantal wedstrijden gemist. Door wat blessuregevallen heb ik ook een aantal oefenduels en de eerste drie competitiewedstrijden gemist. Ik ben het afgelopen seizoen ook geëindigd met een blessure. Mijn laatste officiële wedstrijd die ik in de basis begon was de bekerfinale.’ Voor Berghuis was het prettig om tegen Ludogorets Razgrad weer te kunnen spelen voor Ajax. De linkspoot gebruikt het tweeluik in de Europa League play-offs om weer honderd procent fit te worden. ‘Ik moet nog veel doen om weer op topniveau te komen, dan kan ik zulke wedstrijden zeker goed gebruiken’, aldus de middenvelder annex aanvaller.

Tijdens de zomerstop zijn er een aantal sterkhouders vertrokken uit Amsterdam. Daarnaast heeft directeur voetbalzaken Sven Mislintat ook flink wat nieuwe spelers aangetrokken. Berghuis heeft een goed gevoel bij de samenstelling van de selectie van Ajax. ‘Er hebben een hoop mutaties in de selectie plaatsgevonden. Dat moet allemaal nog gaan groeien. Daar probeer je elke dag je steentje aan bij te dragen, zodat we zo snel mogelijk een mooi collectief vormen. Er zijn goede jongens bijgekomen. Je bent elkaar nog aan het leren kennen. Voor mijn gevoel moet het nog allemaal in elkaar gaan vallen, dat is ook normaal. Daar werken we hard aan in trainingen en wedstrijden.’

'Ik vind het leuk om te connecten'

Volgens Berghuis is het belangrijk dat de selectie van Ajax ook buiten het veld met elkaar overweg kan. Hij voelt zich dan ook als geroepen om de nieuwe spelers welkom te heten. ‘Ik vind het leuk om te "connecten", kwaliteit in spelers te herkennen. Uit eigen ervaring weet ik dat je altijd iets ongelukkiger bent als je nieuw bent bij een club. Dat komt doordat de hele omgeving nieuw is. Dan is het fijn als jongens je erkennen, je kwaliteiten zien en je stimuleren om ze zo snel mogelijk te laten zien. Hopelijk voelt iedereen zich zo snel mogelijk op zijn plek en kunnen we echt gaan presteren.’

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.