Bayer Leverkusen meldt zich voor Janse; Ajax wil nu niet meewerken aan transfer

door Bart Veenstra 240

Bron Ajax Showtime

Bayer Leverkusen meldt zich voor Janse; Ajax wil nu niet meewerken aan transfer

door Bart Veenstra 240

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Bayer Leverkusen heeft zich bij Ajax gemeld voor Dies Janse. De Duitse topclub heeft een transfersom van drie miljoen euro - dat middels bonussen kan oplopen tot vijf miljoen euro - over voor de talentvolle verdediger van Ajax.

Ajax op zijn beurt wil op dit moment niet meewerken aan een transfer van Janse. De geboren Zeeuw, die een kleine twee weken geleden zijn achttiende verjaardag vierde, heeft bij Ajax een contract tot de zomer van 2026. Janse tekende afgelopen augustus zijn eerste contract bij Ajax.

Janse speelt zijn wedstrijden dit seizoen hoofdzakelijk voor het O18-elftal, al deed hij ook zeven keer mee bij Jong Ajax. Tijdens het uitduel met FC Eindhoven (2-2) op 23 december van het afgelopen kalenderjaar stond hij de volledige wedstrijd binnen de lijnen. Ajax nam Janse in de zomer van 2020 over van Sparta Rotterdam. Voordat Janse bij de Rotterdamse club speelde, kwam hij uit in de jeugdopleidingen van JVOZ en Kloetinge.

Plan Bayer Leverkusen

Bij Bayer Leverkusen zou Janse vanaf de voorbereiding op het nieuwe seizoen deel uit kunnen maken van de A-selectie. Mocht Leverkusen Janse kunnen aantrekken, wil de Duitse club hem voor de rest van het seizoen verhuren.

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.