Bassey niet tegen Shakhtar Donetsk wegens ontbreken werkvergunning

door Gino Haverkamp 162

Bassey niet tegen Shakhtar Donetsk wegens ontbreken werkvergunning

door Gino Haverkamp 162

Laatst geüpdatet

Calvin Bassey ontbreekt tegen Shakhtar Donetsk, omdat hij nog geen werkvergunning heeft. Dat vertelt technisch manager Gerry Hamstra aan Ziggo Sport. Er wordt gewerkt aan het regelen daarvan, zo zegt Hamstra, die ook ingaat op de komst van Fransisco Conceiçao.

FOTO: AFC AJAX

Hamstra geeft toe dat Bassey, die bij Rangers FC speelde, niet uit de grootste competitie komt. 'Maar hij heeft wel een Europa League-finale gespeeld. Hij heeft vanuit Leicester City naar Glasgow toe een grote ontwikkeling doorgemaakt en we denken dat hij nog meer kan doen. Wij denken dat hij gelijk inzetbaar is, maar zo zijn er meer in de brede selectie die we hebben. Ook hij moet er voor vechten. Het is wel een jongen die ons gelijk kwaliteiten geeft en ook specifieke kwaliteiten heeft.'

Bassey ontbreekt wel tegen Shakhtar Donetsk. Dat heeft volgens Hamstra een duidelijke reden. 'Zijn werkvergunning moet nog geregeld worden', aldus de technisch manager van Ajax.

Francisco Conceiçao

Ook gaat Hamstra in op de jonge Portugees Francisco Conceiçao. In Portugal werd hij met Lionel Messi vergeleken, maar Hamstra wil niet aan dergelijke vergelijkingen beginnen. 'Maar je ziet wel een jongen die samen met Antony kan zijn zoals Antony en David Neres elkaar hebben geholpen. Fransisco zal er gelijk kunnen staan, maar hij heeft met Antony een grote concurrent. Het zou mooi zijn als ze elkaar naar grote hoogtes kunnen stuwen, net als dat Neres en Antony dat hebben gedaan.'

Conceicaeo

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.