Ajax zeker van groepsfase Champions League, pot 1 bij groepsloting lonkt

door Bart Veenstra 161

Bron Ajax Showtime

Ajax zeker van groepsfase Champions League, pot 1 bij groepsloting lonkt

door Bart Veenstra 161

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax ia na het binnenhalen van het landskampioenschap zeker van plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers hoeven wederom geen kwalificatiewedstrijden te spelen en dat houdt in dat de club niet extra vroeg aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen hoeft te beginnen.

Op donderdag 25 augustus wordt er geloot voor de groepsfase van de Champions League. Ajax heeft nog een kans om in pot 1 terecht te komen tijdens de loting voor de groepsfase. In dat geval zal de winnaar van de Champions League van dit seizoen ook in eigen land kampioen moeten worden. In pot 1 is namelijk ruimte voor de winnaars van de Champions League en Europa League en de kampioenen van de top-zes landen. Wanneer een club de Champions League zou winnen en kampioen zou worden, schuift de kampioen van land nummer zeven - en dat is in dit geval Ajax - door naar pot 1.

De finale van de Champions League van dit seizoen gaat tussen Real Madrid en Liverpool. Real Madrid werd onlangs al kampioen van Spanje en zodoende kan gesteld worden dat als De Koninklijke de Champions League wint, dat Ajax dan in pot 1 terechtkomt.

Liverpool staat op dit moment tweede in de Premier League, maar de kans op een landstitel lijkt klein. De achterstand op koploper Manchester City bedraagt drie punten en bovendien is het doelsaldo van The Citizens een stuk beter. Wanneer Liverpool de Champions League wint, maar geen kampioen wordt, zal Ajax terechtkomen in pot 2.

Met een coëfficiënt van 82.500 heeft Ajax namelijk genoeg Europese punten verzameld om in ieder geval pot 2 terecht te komen. In nog niet alle competities zijn de beslissingen wat betreft de verdeling van Champions League-tickets gevallen en dus moet Ajax nog even afwachten in welke pot het terechtkomt, maar zeker is dat het of in pot 1 of in pot 2 terechtkomt.

In de komende weken zal op deze site vaker een overzicht verschijnen van voorlopige potindelingen, met uiteindelijk een overzicht van de definitieve potindeling.

Voorlopige potindeling op basis huidige standen (12-05) competities:

Pot 1:

Winnaar Champions League (Real Madrid/Liverpool)
Winnaar Europa League (Eintracht Frankfurt/Rangers FC)
Manchester City/Liverpool (134.000/134.000)
Real Madrid (122.000)
AC Milan/Internazionale (38.000/67.000)
Bayern München (138.000)
Paris Saint-Germain (112.000)
FC Porto (80.000)

Pot 2:

Liverpool (134.000)
Chelsea (123.000)
FC Barcelona (114.000)
Juventus (107.000)
Atlético Madrid (105.000)
Sevilla FC (91.000)
RB Leipzig (83.000)
Ajax (82.500)

Champions League-groepsfase begin november al afgerond

De groepsfase van de Champions League is komend seizoen begin november al afgerond. Dit heeft alles te maken met het WK in Qatar. Het WK begint namelijk op 21 november en om die reden moet de groepsfase van de Champions League tijdig zijn afgerond.

De eerste groepswedstrijden in de Champions League worden gespeeld op 6 en 7 september. De laatste groepswedstrijden volgen op 1 en 2 november. Op 7 november wordt er vervolgens geloot voor de achtste finales. De heenwedstrijden in de achtste finales vinden wel, zoals gebruikelijk, in februari plaats.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties