Ajax wint eerste competitiewedstrijd na zwakke eerste helft

door Brent Tomassen 5021

Ajax heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisieseizoen weten te winnen. op bezoek bij Fortuna Sittard won de ploeg van Alfred Schreuder met 2-3. Ajax was in de eerste helft machteloos, maar Davy Klaassen. Devyne Rensch en Brian Brobbey fraaiden na rust de wedstrijd.

Ajax kon zich geen slechtere start van het Eredivisieseizoen 2022/23 wensen. In de zesde minuut viel de Ajax-defensie uit elkaar toen Paul Gladon, na balverlies van Steven Bergwijn, diep werd gestuurd. Perr Schuurs stond niet goed en de spits van Fortuna schoof de bal zeer beheerst langs Remko Pasveer, die de voorkeur kreeg boven Jay Gorter.

De Amsterdammers speelden in een veel te laag tempo en kwamen niet tot nauwelijks tot kansen. Na een kleine 25 minuten spelen werd Kenneth Taylor met een goede pass vrijgespeeld voor keeper Yannick van Osch, maar oog in oog met de Fortuna-goalie kon Taylor enkel een zwak schotje produceren. Een wild schot van een zwaar gefrustreerde Antony was een passend einde van een machteloze eerste helft van de ploeg van Schreuder.

Na rust kwam Ajax een stuk beter voor de dag. Met Klaassen en Brobbey voor Schuurs en Steven Berghuis was de landskampioen een stuk feller dan in de eerste helft. Dat leverde meteen de gelijkmaker op. Taylor draaide de bal richting de tweede paal waarna Klaassen de bal binnentikte. Een paar minuten later zorgde Rensch na een combinatie met Brobbey voor de 1-2.

Na een uur spelen stelde Dusan Tadić met een afgemeten voorzet Brobbey in staat om de 1-3 te maken. tien minuten voor tijd leek het zelfs 1-4 te worden, maar Bergwijn zag zijn goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Drie minuten voor tijd schoot invaller Burak Yilmaz er namens de thuisploeg een vrije trap achter Pasveer, maar daar bleef het bij. Ajax wint de eerste competitiewedstrijd met 2-3.

LIVE 16.30 uur | Fortuna Sittard - Ajax (2-3)

Opstelling Fortuna Sittard

Van Osch; Guth (78' Pinto), Tirpan, Siovas, Cox; Erdogan (66' Cordoba), Duarte, Ferati; Seuntjens, Noslin (66' Yilmaz); Gladon.

Wissels Fortuna Sittard

Janssen, Pinto, Cordoba, Van Beijnen, Hendriks, Tasci, Pandur, Vita, Sourlis, Yilmaz.

Opstelling Ajax

Pasveer; Rensch (74' Magallán), Timber, Schuurs (46' Brobbey), Wijndal; Blind, Taylor, Berghuis (46' Klaassen); Bergwijn (90' Kudus), Antony; Tadić.

Wissels Ajax

Stekelenburg; Gorter, Magallán, Klaiber, Baas, Regeer, Kudus, Klaassen, Fitz-Jim, Conceição, Lucca, Brobbey.

Bijzonderheden

- Calvin Bassey en Edson Álvarez zijn geschorst en derhalve niet inzetbaar.
- Steven Bergwijn, Owen Wijndal, Francisco Conceiçao en Lorenzo Lucca kunnen hun competitiedebuut voor Ajax maken

Ajax is bij de bookmakers nog altijd de grote favoriet om ook komend seizoen kampioen van de Eredivisie te worden!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.