Ajax kondigt samenwerking aan met Mexicaanse club CF Pachuca

door BadembaBarrie 105

Bron Ajax

Ajax kondigt samenwerking aan met Mexicaanse club CF Pachuca

door BadembaBarrie 105

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax is een samenwerking aangegaan met CF Pachuca uit Mexico. De twee clubs gaan samenwerken op het gebied van kennis- en talentontwikkeling, zo valt te lezen op de site van de Amsterdammers.

'De doelstelling van de samenwerking is om kennis uit te wisselen met Pachuca over het opleiden van talent', zo schrijft men. De samenwerking krijgt dusdanig vorm dat Ajax vooral veel zal helpen met de scholing van de coaches en staf van de Mexicanen, waarbij het goed mogelijk is dat grote talenten uit de jeugdopleiding van Pachuca de overstap maken naar Ajax. Daarnaast zullen er ook oefenwedstrijden tussen de twee clubs worden georganiseerd.

De samenwerking is geen willekeurige. Pachuca staat in Mexico namelijk bekend om zijn jeugdopleiding. Er is dan ook sprake van flinke vertegenwoordiging in de Mexicaanse jeugdelftallen. Zo'n zeventig procent van het eerste elftal van de club bestaat bovendien uit jeugdspelers, zo vertelt President van Pachuca, Armando Martinez.

Pachuca is trots

De trots overheerst dan ook bij de Mexicaanse club. 'Wij zijn een club die heel veel werkt met zelf opgeleide spelers. Momenteel bestaat zeventig procent van ons eerste elftal uit jongens die zijn voortgekomen uit onze eigen opleiding. We zijn erg trots op de samenwerking die we aangaan met de beste jeugdopleiding van Europa.'

Klaas-Jan Huntelaar is eveneens verheugd met de samenwerking. 'Daarin (de befaamde jeugdopleiding van Pachuca, red.) zie je dat we hetzelfde idee hebben. Als Ajax kunnen we veel informatie delen over de manier van het opleiden van talent. Voor ons is het heel belangrijk om te weten wat er speelt op een ander continent op het gebied van talent.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.