Ajax Vrouwen verliezen in Parijs en raken koppositie in poule C kwijt

door Jip Jesse 66

Ajax Vrouwen verliezen in Parijs en raken koppositie in poule C kwijt

door Jip Jesse 66

Laatst geüpdatet

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond in de Champions League met 3-1 verloren van Paris Saint-Germain Féminines. Waar bij winst kwalificatie voor de kwartfinales een feit was, lukte dit de Amsterdammers - in tegenstelling tot de eerdere ontmoeting - niet. Met dit verlies raken de Ajax Vrouwen de koppositie in poule C kwijt. Het team van Suzanne Bakker zal overwintering in de Champions League in het thuisduel met AS Roma moeten bewerkstelligen. Dit affiche wordt op 30 januari afgewerkt.

Na een korte fase waarin beide ploegen elkaar aftastten waren het de Fransen die snel op voorsprong kwamen. Marie-Antoinette Katoto wist een fraaie voorzet van Sandy Baltimore knap tot doelpunt te prolongeren. Afgezien van het doelpunt wisten beide ploegen in de openingsfase verder niet tot uitgespeelde kansen te komen. In een wedstrijd die in evenwicht leek, was het wederom PSG dat scoorde. Middenvelder Grace Geyoro maakte met een steekpass gebruik van de ruimte die Ajax achterin weggaf, waarna spits Katoto na vijfentwintig minuten de score verdubbelde.

Met de 2-0 op het scorebord moesten de Ajax Vrouwen aan de bak. De Amsterdammers, die in het eerste halfuur weinig gevaar wisten te stichten voor het Franse doel, maakten in de 31e minuut toch de aansluitingstreffer. Romée Leuchter profiteerde van een fout in de opbouw aan Franse kant, en tekende met een puike dribbel en afronding aan voor de 2-1. Na de aansluitingstreffer wisten de Ajax Vrouwen de schroom niet van zich af te werpen en kreeg het even voor rust de 3-1 om de oren. Waar keepster Regina van Eijk de inzet van Katoto in eerste instantie wist te keren, had ze geen antwoord op de rebound van Geyoro.

Na de thee veranderde het spelbeeld aanvankelijk niet. Het spel schommelde op en neer, met zo nu en dan een pijlsnelle omschakeling van PSG. De Amsterdammers bleven moeite houden met de snelle aanvalslinie van de Franse topclub. Dit leidde in tegenstelling tot in het eerste bedrijf echter niet tot een snelle goal: Kay-lee de Sanders wist in de 54e minuut een goal van Tabita Chawinga te voorkomen.

De Ajax Vrouwen kwamen ook tot mogelijkheden. Na een onderschepping van Lily Yohannes kreeg invalster Danique Tolhoek op zestien meter van de goal de bal voor haar voeten, haar schot werd echter gekeerd door PSG-doelman Katarzyna Kiedrzynek. In de laatste twintig minuten liet PSG de teugels wat vieren. De Ajax Vrouwen hadden niet meer de kracht voor een slotoffensief. Zo eindigde de tweede helft op dezelfde wijze als die begon: met een 3-1 op het scorebord.

Opstelling Paris Saint-Germain Féminines:

Kiedrzynek; Le Guilly (85' Traoré), Hunt (68' Albert), De Almeida, Karchaoui, Geyoro, Samoura, Groenen (75 Bachmann) , Baltimore (85' Fazer), Katoto (75' Martens), Chawinga.

Wissels Paris Saint-Germain Féminines:

Payne, Fazer, Folquet, Albert, Tounkara, Fernandes, Traoré, Picaud, Bachmann, Vangsgaard, Martens, Elimbi Gilbert.

Opstelling Ajax Vrouwen:

Van Eijk; Noordam, Kardinaal (89' Keijzer) , De Sanders, Weerden, Van Gool (72' Van de Velde), Spitse, Yohannes (89' Noordman) , Hoekstra, Leuchter (46' Tolhoek), Grant (80' Keukelaar).

Wissels Ajax Vrouwen:

Niënhuis, Van der Wal, Van de Velde, Hoekstra, Noordman, Jansen, Keijzer, Sabajo, Keukelaar, De Klonia, Tolhoek.

Doelpunten:

- 1-0 Marie-Antoinette Katoto (7')

- 2-0 Marie-Antoinette Katoto (25')

- 2-1 Romée Leuchter (31')

- 3-1 Grace Geyoro (40')

Bijzonderheden:

- De Ajax Vrouwen bekleden momenteel de koppositie in groep C. Naast Ajax en PSG, zitten ook Bayern München en AS Roma in deze groep.

- Eerder dit seizoen wisten de Ajax Vrouwen Paris Saint-Germain Féminines in eigen huis met 2-0 te verslaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.